booked.net
 
 

 

Damat

 YSK şapkadan "gergedan "çıkardı..!! - 07/05/2019





Alp Hancı
E-Posta
Sihirbazlık jargonunda, şapka ile ilgili sihir/ illüzyon'da son nokta , şapkadan tavşan çıkartmaktır..
Hayalgücünün sınırı orasıdır,, bugüne kadar hiçbir sihirbaz, şapkadan , misal , bir dağ keçisi çıkarmamıştır, şapkanın ebedlarına uygun olmaz diye düşünülmüş olsa gerek, nihai nokta "tavşan"dır..
Sahnede gösteri esnasında , sihirbaz, şapkanın üstüne bir eşarp atar ve arkasından elinde bir tavşan belirir, şapkadan tavşan çıkarmış ve de "göz bağcılığı" ile olmayacak bir iş yapmış olur..
YSK , bünyesindeki yüksek hakimlerimizin çoğunluğunun , İstanbul seçimleri ile ilgili verdikleri karar, "hukuk illüzyonu"'nunda geldikleri son aşamayı gösteriyor,..
Bu karar , seçim hukuku ve YSK'nın önceki içtihatları nazara alınınca , ancak, şapkadan "gergedan " çıkarmak olarak tanımlanabilir..
Anlaşılan, 4 üye, muhtemelen , 2 tonluk gergedanın , şapkaya sığdırılamayacağı nedeniyle , "karar"'a muhalif kalmışlar..
Aynı heyet ,16 Nisan Referandumunda, 2.5 milyon kimliği belirsiz( mühürsüz) oyu, seçimin bitmesine kısa bir süre kala, geçerli sayarak ,şapkadan , orta boy bir "goril" çıkartmayı denemiş, ve bu tuhaf kararla , şapka (sandık) ilk defa aleni olarak yırtılmış ama , atı alanlar da bu hengamede üsküdarı geçmiştir..
Bu örnekler, , şimdilik alenileşen okus pokuslar olarak,, milletin gözünün içine soka soka, seçim sandığını - giren belli, çıkan belli değil- bir sihirbaz şapkasına çevirmiştir..
Herkes, elinde pertavsız, "milli irade hırsızlarını" arıyor.. eski cemaatçiler işi , yakın zamana kadar kapıkulu oldukları, Pensilvanyaya kadar bağlamaya çalışıyorlar, ama , urgan kısa kalmış gözüküyor.....
Tam da bu arada , İmralıdaki "cambaz"'ın sureti de sahnenin arkasında beliriyor,..
Eski bir oyunun yeni versiyonu gibi , ama , seyirci kızgın, "atlar terli" bu tiyatro gişe yapmaz...


Alp Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.