booked.net
 
 

 

Damat

 Memleketimden seçim manzaraları. - 27/03/2024





Recep Peker
E-Posta
Mahalli seçimlere az bir zaman kaldı, siyasi rekabet son derece haksız bir zeminde ilerliyor, iktidar cenahı her türlü makuliyet hudutlarını aşmış durumda..
Yüzbinlerce sandık ve yarım milyona yakın seçim görevlisi, 70.000 korucu ve total seçim güvenliğinden sorumlu içişleri bakanı, kasap dükkanlarında belediye başkan adayına oy istiyor..
Dünyanın çivisi çıkmış, Gazze de artan bir yoğunlukta müslümanlara karşı soykırım suçu işleniyor, iddialara göre, suç aletleri Türkiye'den ihraç ediliyor, Rusya'nın başkentinde konser salonları - birisi Türkiye'de bulunmuş, ve geçiş yapmış - islamcı teröristlerce basılıyor yüzlerce insan katlediliyor, dışişleri bakanı siyasi propaganda elemanı gibi çalışıyor. Bütün bakan/sekreterler yollarda,..
Cumhurbaşkanı, siyaseten rakip gördüklerine, her gün bir başka coğrafyada "zübük" güzellemeleri yapıyor..!!
T.C. Devleti'nin bütün birimleri ve sorumluları, parti seçim bürosu gibi kullanılıyor..
Mevcut iktidar, milletin alım gücünü; zeytini tane ile, kuru soğanı dilim ile pazarlık edecek hale getirdi ama, el hak, yüz yıllık cumhuriyeti bütün kurumları ile bir parti devleti yapmayı başardı..
En son bir teğmen , seçim sandığının Milli Savunma Bakanlığının emri ile- ilgisiz bir yere nakledildiğini tesadüfen öğrenmiş, askeri personeli taşımalı seçmen gibi gören bir zihniyetin adil bir seçim yapma ihtimali, ancak bundan öncekiler kadar olur.. Atları Üsküdar için hazırlamış olmaları yüksek ihtimal..!!
Muhalefet, genel olarak çalışıyor , ama son seçimlerdeki sandık gözetim performanslarındaki gevşeklik, muhalif seçmene kabuslar gördürüyor..
Seçimden sorumlu genel başkan yardımcısı, son seçimlerde, 15.000 sandığa temsilci koyamadığını itiraf etmiş, mahcubiyet istifasına mecbur olmuş ama bu muhteremler, kendisini ne alaka ise Ataşehir'e aday yapıyorlar..
Bu ülkenin aklı selim sahibi insanları senelerdir ağır bir imtihandan geçiyor.. Her türlü muhalefet saçmalıklarına muhatap olmasına rağmen direncini koruyor..
Cumhuriyetin yüzüncü yılında, Cumhuriyeti ve demokrasisini kanı ile canı ile savunma konusunda gözünü karartmış yurttaşlar var ve yalnızlar, önlerine ne gelirse , -mazlum demokrat!! Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi -"tıpış tıpış" sandığa gidip, görevlerini yapıyorlar..
Millet ittifakı masasında aylarca oturup farkına varamamış, sonra aniden seçime çeyrek kala -nasıl bir işaret almışsa- oranın bir kumar masası olduğunu ilan ederek, milletin kafasını karıştıranlara dahi oy vermek zorunda kaldılar..
Bağrına taş basma konusunda bu kadar muzdarip olmuş bir seçmen kitlesi , dünyanın hiç bir demokrasisinde yok.. Bu durum ancak, hala direnen "Cumhuriyete aşık" evlatların cepheleri terk etmemesi ile açıklanabilir.
Bu seçimde de görevlerini yapacaklar ....
Dünyada, muhalefete rağmen, demokrasisini ve cumhuriyetini savunan tek seçmen örneği olarak..!!


Recep Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.