booked.net
 
 

 

Damat

 Son Koalisyon Hükümeti, - 26/04/2017





Hayati Kamacı
E-Posta
Rahmetli Ecevit Başbakanlığındaki Koalisyon döneminde( 1999..) Helsinki doruk toplantısında, Türkiye oy birliği ile AB'ne tam üyelik için koşulsuz aday ülke olarak kabul edildi.
Toplantı tutanağında, Türkiye'nin, Kophenag Kriterlerine uyum sağlama konusunda attığı adımlara atıfta bulunuldu ve bu durumun övgüyle karşılandığı ifade edildi...
Karar metninde bulunan, -Yunanistan ile mevcut Ege sorununun en geç 2004 yılına kadar çözülmesi, aksi halde Uluslararası adalet Divanın'a götürülmesi zorunluluğu doğacağı- biçiminde yorumlanabilecek ifadeler , Ecevit ve koalisyon ortakları tarafından kabul edilmez bulundu ve şarta bağlı bir adaylığın kabul edilemeyeceği açıklandı..
Zirvede kayıtlara geçen, Kıbrıs görüşmelerinden bir sonuç alınmaması halinde, Günety Kıbrıs'ın, Kıbrıs adı altında tam üye olarak kabul edileceğin izlenimi veren ifadeler de, çok sakıncalı bulundu ve reddedildi..
Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı, Finlandıya başbakanı Lipponnen, Ecevite yazılı mesaj gönderdi ve "şart koşmanın söz konusu olmadığına dair" teminat verdi..
(Daha sonra "yes be annem maskaralığı" ile, hayata geçen senaryo , o zaman yazılmış ve zamanın koalisyon hükümeti tarafından püskürtülmüştü..)
18 yıl sonra, Avrupa Konseyi Parlamenterler meclisi, Kophenag kriterleri konusundaki geriye gidişi, "denetim kararına" dayanak yaptı.. ..
Ecevit Başbakanlığındaki Koalisyon, Kophenag Kriterlerini yerine getirmede önemli adımlar attı, mayınlı alanları temizledi,( Anayasada yapılan önem li değişiklikler ..) Ege denizi sorunu ve Kıbrıs şantajına boyun eğmedi, şartlı adaylığı reddetti.. Bugün,Kıbrıs'ı rumlar temsil ediyor, Ege'de, adalar ve kayalıklarımızda, Yunan Savunma Bakanı ve papazlar mangal yapıp muhtemelen "ballı rakı" içiyorlar..
Bu arada Referandum , şaibeli olsa da sonuçlandı, "evet"'çilere göre, koalisyonlar dönemi sona erdi, ...
Demokrasiyi yeniden inşa etmek için, Avrupanın şefkatli kollarında "ihtimamlı bir denetim" e alındık..!!!



Hayati Kamacı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.