booked.net
 
 

 

Damat

 Chp merkeze mi geliyor? - 26/04/2024





Sami Paşaoğlu
E-Posta
Chp , Anadolu ve Rumeli Müdafa_ı Hukuk teşkilatları olarak ve yurt sathında Kongreler yolu ile Ulusal Kurtuluş savaşını örgütledi, Cumhuriyeti kurdu ve 1950 yılında seçimi kaybederek iktidarı kendi içinden çıkan DP'ye devretti.
Tarihi bugünün şartlarından okuyanların iddialarına göre, "asgari hatalı da olsa" teşbihe başvurulursa; Cumhuriyet değerleri ile milletin değerleri, Demokrasi/sandık hakemliğinde yer değiştirdi..!!
Milletin değerleri üzerinde tekel kuran partiler, bu güne kadar, iktidar makamlarını işgal ettiler, Cumhuriyetin batıni değerlerini temsil iddiasındaki Chp, çok kısa süreli koalisyon iktidarlarında bulundu..
Özetle, Cumhuriyetin 1'nci YY'nda, demokrasi periyodundaki yaklaşık 75 yılda, ağırlıklı olarak muhalefette varlığını sürdürdü..
2002 yılında, Cumhuriyet mağduru kisvesi ile , milletin değerlerini en hasbi temsil ettiklerini iddia eden siyasi hareket, Liberal, Cemaat ortaklığının lojistik desteği ile iktidara geldi..
Cumhuriyetin tek parti dönemine yakın bir süredir iktidarda, 1923 şartlarından daha koyu tonda bir devlet partisi olarak hükümranlık sürüyor..
Türkiye, 16 Nisan 2017 itibarı ile de, dünyada aktüel olarak benzeri olmayan bir hibrid rejim ile yönetiliyor..
Tek kişilik bir hükümet, hem partiyi hem de devleti tekeline almış durumda , Zaman uzadıkça, rejimin karakteri ile de, iktidar giderek layüselleşti, T.C. Devleti; iktidarın temsilcisi kişinin neredeyse şahsi mülkü haline geldi..
chp ise , Demokrasi'nin ve son nesil steril demokratların kum torbası halinde düşe kalka muhalefetini sürdürdü..
Demokrasi; uzun yılla, "milletin değerleri" ve CHP arasındaki gerilim üzerinden dümen tutmaya çalıştı..
Demokrasi söz konusu olduğu için ve tabiidir ki milletin değerleri ;- ne olduğu tam açıklanmamış olsa bile- iktidar kerterizi olmaya devam etti.
15 Temmuz 2015 tarihinde, iktidarın gizli ortağı olan cemaat silahlı darbeye teşebbüs etti, insanlar öldü, askeri ve sivil bürokrasi ters yüz edildi..
Milletin değerlerinin en iddialı temsilcilerinden olan cemaat'in demokrasiye saldırısı sonucu , milletin gerçek değerleri konusunda ihtilaflı bir alan oluştu..
"Alnı secde görmüş olma ölçütü" üzerinden her türlü müsaadeye mazhar olmuşların, milletin değerlerinin hangisini temsil ettiği konusunda kafalar karıştı..
Chp, bir taraftan da, milletin değerlerine ters düşmüşlüğün mahcubiyeti!! ile, "helallik" istemeye başladı..
chp'ne oy veren mazbut yurttaşlar , "ne yaptık, ne ettik de helallik" istiyoruz" deseler de, Chp, bir "politik mücrim" gibi ısrarlı oldu, milletin affı şahanesine mazhar olma yolunda çalışmaya devam etti..
2019 Mahalli seçimlerinden itibaren, bu çaba millet nezdinde makes bulmaya başladı, milletin değer sahibi sosyolojisi, her seçimde ortalama %25 oy alan ve değer sahipliği konusunda belirsizlik taşıyan !! Chp sosyolojisine koyduğu ambargoyu kaldırma işaretleri verdi..
arada , 2023 Genel Seçimlerinde , milletin değerlerini mülkiyetine alan kişi ve Cumhur İttifakı , milletin tercihine mazhar oldu, bir reddiye gibi , "millet ittifakı " ismini de almış olmasına rağmen, Chp ve türevleri bir kez daha kaybetti..
Hastahanede doktor döven, okulda öğretmen darp edenlerin ve, Anayasa Mahkemesine, emir ile kapatılabilecek "avcılar derneği " muamelesi yapanların ittifakı, Chp'nin helalleşme yakarışlarına rağmen , milletin değerlerinin gerçek temsilcisi olduğunu bir kez daha ispat etti..
Fakat , aradan henüz 10 ay geçmiş olmasına rağmen , mahalli seçimlerde , bu sefer , chp, milletin tercihine mazhar oldu,..
Milletin değerlerinin tercihi yön değiştirdi.. Chp'nin hangi değerleri temsil ettiği konusundaki tereddütler henüz tam olarak giderilemedi..
Siyaseti sağdan analiz edenler , Chp'nin merkeze yaklaştığı (milletin değerlerine demek istiyorlar..) ve bu nedenle , üzerindeki bir kısım millet ambargosunun kalktığı iddiasındalar..
Bu tabloya bakınca, bu yargılar ne kadar gerçeği yansıtıyor şüpheli..
Seçim sonuçları, milletin çoğunluğunun, bu kadar süredir destekledikleri siyasetin kendi değerlerini artık temsil etmediklerinin farkına vardıklarının bir işareti midir? henüz net değil..
Ya da, millet, Chp'nin durduğu yere mi yöneliyor? Zaman gösterecek...!!










Sami Paşaoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.