booked.net
 
 

 

Damat

  İktidar gemisi su alıyor..!! - 20/10/2017





Nedim Mutlu
E-Posta
Akp , Türkiye siyaset denizinin "Titanik"'i..
Çoklarına göre, seçim kaybetmez, oylarını arttırma ihtimal , azalması ihtimalinden daha güçlü...
Seçim kazanma kabiliyetinde; parti organizasyonu olarak güçlü ve yaygın bir teşkilatlanmadan ziyade, doğrudan sosyal yardımlar konusunda,, yoksullaştırılmış kitlelerle buluşma becerisi, ağır basıyor..
Bütçeden sosyal kaynak transferleri ile çekirdek bir seçmen kitlesini baz alıyor, konjonktürel dalgalanmalada , islamın özellikle sünni kesimin algısını yönetmeki başarısı da , seçim sonuçlarını etkiliyor.. Son dönemlerde, MHP üst yönetimi ile yaptığı "siyasi sembioz" benzeri işbirliği, , milliyetçi hassasiyetlerden, zayıf da olsa, bir denge oluşturmasını sağlıyor.
Bütün bu faktörlerin üstünde, parti genel başkanının, "reis" etkisi, tartışılmaz seviyede bir katkı yapıyor..
Son zamanlarda siyaset denizinde, derin yapının oluşturduğu , çok sayıda tehlikeli buz dağları dolaşıyor.... Su kesiminin altında görünmeyen tehlikelerden bahsediliyor. Bylock programları, kripto fetöcüler,ve devlette metastas yapmış iltisaklı unsurlar....
Bu kadar tehlikeli sularda , rota tutturmak zor..
Hiç batmaz denilen Titanik, buz dağına çarptı, önce hasar küçük zannedildi, ama, buz dağının açtığı yarıklardan giren sular, kısa zamanda geminin dengesini bozdu ve batmasına neden oldu..
Önemli Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifalarının talep edilmiş olmasına rağmen, emir komuta zincirinin hemen işlememesi de, geminin, metal yorgunluğunun da etkisiyle, su sızdırdığının bir işareti olabilir mi , merak konusu,..


Nedim Mutlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.