booked.net
 
 

 

Damat

 Arap Birliğinin de ağzının payını verdik..!! - 20/02/2018





Nedim Kalpakzade
E-Posta
Dış ilişkilerde ağır bir asabiyet döneminden geçiyoruz.. Devlet büyüklerimiz, doğulu batılı ayrımı yapmadan, denk getirdiklerini yukarıdan aşağı boyuyorlar..
Nasibini en son alan da, Arap Birliği Genel Sekreteri olmuş.
Genel Sekreter, uluslararası bir güvenlik toplantısında, Zeytin Dalı harekatı ile ilgili olarak, "her zaman Türkiye'nin davranışlarını anlamaya çalışıyorum, Türk arkadaşlarıma, kardeşlerime, meslekdaşlarıma, sesleniyorum, sınırınızın güneyindeki bir Arap ülkesine müdahale ettiğinizin bilincinde olmalısınız, bu şekilde eyleme geçmeden önce, ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir" demiş.
Arap Birliği adına konuştuğu için,,sözlerinde, bir Arap ülkesine yönelik askeri harekat ile ilgili sitemkar tonlar varsa da, ", arkadaşlarım, kardeşlerim " demek suretiyle, hasım bir pozisyondan değil, aynı cepheden konuşuyor....
Söz sırası kendine gelince, dışişleri bakanı, -sizin sisteminiz, üye bir ülkenin liderinin yarım milyon insanı öldürmesine, kimyasal silah kullanmasına ve ABD başta olmak üzere batılı ülkelere göz yumdu - ithamında bulunmuş.
Aynı cümle içinde, "ABD, batı ve Arap Birliğini insanlığa karşı işlenen suçlara göz yumma " ile suçlamış..
Davos'ta, one minute başlığı altında, "siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" suçlamasından sonra , dışişleri bakanı da , dünyanın önemli bir bölümünü,, "batı, ABD ve Arap Birliği" muhatap almış.
Tek bir cümle ile dünyanın büyük bir kısmını, bu kadar ağır bir suçlama ile itham etmek, her babayiğidin karı değil..
Akp kodamanlarının, Diplomasi dili kullanan dışişleri mensuplarını monşer diyerek küçümsüyorlar, yeni bir dil geliştirdiler, hoşlarına gitmeyen bir kelam edilince, kavgada söylenmeyecek sözleri, " güç gösterisi zannıyla" kolayca sarfediyorlar.
Sonra nadim olup, tornistan yapıyorlar, ama ,söz ağızdan çıkmış ve Türkiye'nin hesabına yazılmış oluyor.
Son olarak, Dışişleri Bakanı , Osmanlı tokadı"nın iç politikaya yönelik bir argüman olduğunu itiraf etti.
Türkiye ve özellikle bölgemiz zor zamanlardan geçiyor, dışarıda ülkeyi temsil eden cengaverleşmiş arkadaşlara, "sakinleştirici" desteği, sağlamakta yarar var gibi.


Nedim Kalpakzade


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.