booked.net
 
 

 

Damat

 Netice-i kelam; seçimin mağlubu İnce, mağduru Kılıçdaroğlu..!! - 13/07/2018





Bülent Peker
E-Posta
Muharrem İnce, seçim sonrası çıktığı tv programında, adaylık sürecini ve seçim sonuçları ile ilgili düşündüklerini anlattı,..
Söylediklerinin darasını atıp netini alırsak, %30 barajını aşmış olmayı bir başarı olarak gördüğü anlaşılıyor..
Bu nedenle , , önümüzdeki cumhurbaşkanlığı/Başkanlık seçimi ile ilgili adaylık konusunda- "müktesep hakkı" olduğu düşüncesinde..sözlerinden anlaşılan bu..
Bunun gerçekçi bir analiz olup olmadığı bir tarafa , yanında bonus olarak , Chp Genel Başkanlığını da talep etmesinin, siyaset sosyolojisinde yeri yok..
Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakı tarafından seçim barajının istismar edilmesini ve diğer partilerin mağdur olmasını , tek başınja önledi, İyi Partiye grup kurdurdu, diğer partrileri millet ittifakının içine dahil etti.. üstüne de, kendisine karşı iki defa Kurultay yarışı kaybetmiş olan İnceyi de Cumhurbaşkanı adayı yaptı..
Yangından mal kaçırma şartlarında gidilen bir erken/ baskın seçim ile ilgili yapılması gerekenlerin azamisini yaptı..
Bugün, kendisine karşı ,olağanüstü bir seçimli kurultayı toplanması gündemde..
Hdp'nin , muhalif bloka dahil edilmesi konusunda, "atıl kalması" ,bir ihmal olarak değerlendirilemez, ..
Erdal İnönü'nün kendi listesinden parlamentoya taşıdığı kürtçü siyasetçinin, yemin töreninde yaptığı provakasyonun ülke siyasetine verdiği hasar hatırlardadır...
Buna rağmen, demokratik temsil konusunda, seçmen, durumdan kendine vazife çıkardı ve parlamentonun çoğulculaşmasına katkı yaptı..
Hal böyle olmasına rağmen, Kılıçdaroğlunu tek sorumlu gösterip hedefe koymak hakkaniyete uygun değil..başarısızlığa çare bulmak da bu kadar kolay değil..
Chp, kapsamlı bir özeleştiri ile hasar tespiti yaparak işe başlamak zorunda.. Chp'nin(Tüzük ve Program) ve en önemlisi mevcut kadrolarının, Türkiye'nin önündeki zorlu şartlarında nasıl bir yol izleyecekleri sorunu yeni bir lider arayışından daha öncelikli görünüyor..


Bülent Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.