booked.net
 
 

 

Damat

 İlaç için de "tanzim satışı" gerekiyor.. - 13/02/2019





Nevin Şaşmaz
E-Posta
Dometes biber patlıcan v.d'nin fiyatları tanzim satış pazarlarında ayarlanmaya başladı.. Geç gelen bu aklın millete seçimlere kadar bir nebze faydası olacak , sonrası Allah kerim..
Ama , yetmezi, ilaç fiyatları, %26 üzerinde zam gördü, "fahiş" zam oranı, ekonomik duruma bakılınca, insaf hudutlarının ötesinde..,( her ne kadar "uygulamaya göre", önceki yılın euro ortalamasının %70 tutarı yerine, %60 baz alınmış olsa dahi, sorunu hafifletmiyor, kur krizinin sadece ilaç sektörüne değil ,insan sağlığına maliyeti ortaya çıkmış durumda..) , millet , ilaca da kuru soğan kadar muhtaç.. Birini yemek zorunda, birini de yaşamını sürdürmek için kullanmak zorunda.. Ne ilaç ne de soğan, Saray muhallebicisinin meşhur can alan, can veren lezzetteki, manda sütünden üretilmiş tavuk göğsüne benzemez, olsa da olur , olmasa da olur denilemez..
Metal yorgunu belediye başkanı, her münasip yere bir muhallebici kondurdu ama , yiyenler, kuru soğan erbabı değil.. bir porsiyon sütlaç ile tanzim satıştan iki kilo kuru soğan alınabilir.. Su muhallebisine kaşık sallayanların kuru soğan derdi yok, ama kuru soğan muhiblerinin de sütlü mamüllerde en azından göz hakkı var..
Tam , mutfakta kaynayan tencere, rotayı düzeltme yolundayken,, ilaç darbesi geldi..hem de, darbeyi, sağlık bakanı açıkladı..
cumhurbaşkanı, meydan meydan dolaşıp, -kuru soğan üzerinden- milleti ülkenin bekasını korumaya çağırırken, sağlık bakanı, %26.4 ilaç zammını adeta "balyoz darbesi" gibi açıkladı..
İlaca Zam, sadece zam değil, hasta mağdur olacak, eczacılar da zam oranında sermaye arttırımı zorunda kalacaklar, (ilacı tedarik etmek veya yerine koymak için)....
Tanzim satışları ile ilgili kalemlerin artacağı açıklandı, bu durumda , hiç olmazsa , geniş bir spektrumda kullanabilen( hafif hastalıklar,az ateşli rahatsızlıklar, soğuk algınlıkları v.d....)Asprin, Gripin, Opon gibi ilaçların da, "tane ile satılmasını da mümkün kılarak" tanzim satış pazarlarında , halkın hizmetine sunmasında fayda var...


Nevin Şaşmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.