booked.net
 
 

 

Damat

 EKREM BAŞKAN ve İMTİHANI - 25/06/2019





ERCAN ERDEM
E-Posta
Sayın Ekrem İmamoğlu Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde mazbatayı alıp işe başlayacak. İstanbul’un balkonu olarak nitelendireceğim Beylikdüzü'nde müthiş güzel bir Balkon konuşması yaptı. İşe başlayınca zannediyorum ki, ilk işi Sayın Genel Sekreter Sayın Dr. Hayri Baraçlı ile görüşmesi gerekecek normal şartlarda ancak tabi istifa etmemiş olursa. Kanımca Sayın Baraçlı şu sıralar hazırlık içerisindedir. Neyin hazırlığı siz bilin artık. Sayın İmamoğlu önünde ki işleri acele etmeden yapacaktır muhakkak ve sakin olacaktır, gaza gelmeyecektir. Kumaşında tüm bu olumlu özellikler var aslında. Balkon konuşmasında çok şeyden bahsetti bunların içinde en önemlilerinden birisi Millet İttifakı partililerine ve diğer destekçilerine verdiği mesajlardı. Önümüzdeki icraat yılları Sayın İmamoğlu için çetin geçecek. Bu dönemdeki en büyük zorluk uzun yıllardır İBB de iktidar olamayanların talepleridir. Çoğu destekçi bu talepleri kendinde bir hak görecektir. Bu nokta imtihanın en önemli noktasıdır. Kırmadan, üzmeden bu işleri geçmek gerekecek. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bu işleri rayına oturtması ekibine de bağlı olmakla birlikte kendisine karşı en büyük tehlike kendisi olacaktır. Allah yardımcısı olsun. Belediye meclisinde meclis çoğunluğunun lehine olmaması durumu belki de kendisi için bir avantaj, ancak bunu iyi yönetmesi gerekecek. İl başkanları ve milletvekilleri ile partilerin yöneticilerinin talepleri onu zorlayacaktır. Bunlar daha sonraki imtihan zorlukları. Elbette yazılacak çok şey olacak.
Balkon konuşmasında Sayın İmamoğlu Başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener başta olmak üzere çok kişiye teşekkür etti. Bu işteki en büyük pay Sayın Kılıçdaroğlu'nda dır. Sayın Kadir Topbaş’ın istifasından/istifa ettirilmesinden sonra İBB iç seçimlerinde Sayın İmamoğlu CHP adayı yapılmıştı, işte o günden beri Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İmamoğlu’nu destekliyor. Öyle ki; bu desteğini İstanbul İlçe Belediye Başkanlıkları ve Meclis Üyeliklerinin tespiti sırasında, listeleri İmamoğlu’nu desteklemeyen veya desteklese bile kendi yandaşlarını bu listelere yerleştirmek isteyen kişilere bırakmak zorunda kalma pahasına yaptığı söyleniyor. CHP nin iç işleri muhakkak daha sonra kendi içlerinde değerlendirilecektir.
İstanbul 2. Tur seçimlerine gelirsek eğer, bu son farkın oluşmasına katkılarından dolayı, AKP li Av.Ali İhsan Yavuz ve AKP il başkanlığı ekibiyle onlara destek olan başta Reis ile yedili YSK üyeleri, İçişleri bakanı, Ordu valisi, Apo mektubu, mektubu okuyan, sayıştay, Rum Pontus İmparatorluğu, Berat, Sisi gibi diğer bazı kişi, kurum kuruluşlara da teşekkür edilmeli.
Belki de en başta AKP’nin İBB grup Başkan vekili olan Esenler Belediye Başkanı sayın Mehmet Tevfik Göksu mecliste herkesin önünde sarılıp tebrik edilmeli bu başarısından dolayı. Yeri gelmişken yazayım, biz de bilgisi olmadan fikri olmak maalesef ileri düzeydedir ya, işte bu arkadaş ve yandaşları Rum nedir, kime denir eskiden orta doğu halkları kime Rum derlerdi, diyar-ı rum neresidir?, Rumi ne demektir, Roma, Romalı, Anadolulu nedir? ne değildir? gibi soru cevapları bilmeden sığ bilgilerle Pontus da böyle boğulurlar. Güya “Subliminal” göndermeler, adamı böyle batırır ve teşekkür! edilesi hale getirir. Karadenizlilerin ön teşekkürü İstanbul seçim sonuçlarına yaptıkları katkıları oldu. Teşekkürün! babası da diğer seçimlerde inşallah.
İstanbul 2. Tur seçimleri bir siyasi yıldız doğurmuştur. Seçimde 2. Tur böyle bir şey aslında bu denemeyi böylece yapmış olduk. Umarım kanun yapıcılar belediye seçimlerinde de 2 turlu bir sistemi uygulamaya alırlar.
Reis kendi rakibini, istemeden teşkilatlarının yardımıyla yaratmıştır. Top artık İmamoğlu’nun elinde, iyi bir kaleci topla nasıl oyun kurulur iyi bilir. Ekrem Başkan da bu işleri, Belediye Başkanlığını biliyor. Ancak İBB daha değişik bir Başkanlık, eminim Ekrem Başkan burada da dikkatli olur, kendisine hakim olur, danışmanlarını ve yöneticilerini iyi seçerse ki; öyle yapacaktır, önü açıktır.
“Tarih tekerrürden ibarettir” derler bazı batılılar, ancak “teakub” dan ibarettir, yani birbirinin ardındadır der bazıları da. Biz bu filmi görmüştük, Reis için her şey İstanbul da başlamadı mı? Şimdi İmamoğlu için de başlıyor. En önemli fark İBB meclisinde çoğunluğun İmamoğlu lehinde olmaması. Bu durumun Eskişehir ve Ankara gibi bazı yerlerde örneği var. Artık her şey canlı yayında ve halk tarafından biliniyor, seyrediliyor, şeffaflık var ve daha da olacak, inadına bazı şeyleri engellemeye çalışmak doğru değil. Artık karşıda dersini almış olabilecek bir AKP olacağını bekliyoruz. Bakalım kucaklayıcılığı ve nefret ekmemeyi ve kutuplaştırmamayı nasıl başaracaklar.
2. Perde yeni başlıyor. Yolun açık, Allah yardımcın olsun Sayın Ekrem İmamoğlu.

Ercan Erdem



Not: 19 Haziran tarihli başköşedeki yazımda seçimi ve düşüncelerimi paylaşmıştım. Sayın İmamoğlu’nun kazanacağını, “Her şey çok güzel olacak” mottosuyla belirtmiştim. Şimdi de AKP de bugün öğleden sonra 14.00 de yapılacak toplantıyla yazımda tıklayınız durumların başlayacağını söyleyebilirim. Hep beraber göreceğiz, Her şey daha güzel olacaktı oldu, bugünden sonra “Her şey daha da güzel olacak.”


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.