booked.net
 
 

 

Damat

 Tazminat davaları... - 14/02/2020





Nedim Kalpakzade
E-Posta
Fetö siyasi ayak suçlamaları sonucu, Akp genel Başkanı ve muhalefet Lideri karşılıklı olarak tazminat davaları ile manevi şahsiyetlerindeki hasarın tamiri derdine düşmüşler.
Devlet bir terör örgütü tarafından işgal edilmiş, savcılık iddianamesine göre - kılcal damarlarına girilmiş,
muhteremler ; -bir terör örgütü elinde oyuncak olması sonucu-, Devletin manevi şahsiyetinde doğmuş zarardan ziyade- kendi manevi şahsiyetleri ile meşguller..
Askeriyesinin komuta kademeleri komplo davaları ile tarumar edildiği , adliyelerinin nerdeyse cemaat evlerine çevrildiği, akademi dünyasının , çalınmış sorular ile yeteneksiz müritlerin , bol keseden sahte unvanlar aldığı, sünepe yemliklere dönüştüğü v.d sahtekarlıklar ile, devletten geriye neredeyse bir enkaz kaldığı- iktidar mensuplarınca da kabul ediliyor..
15 Temmuz darbe kalkışmasında uyanan devlet aklı, terör örgütünü devletten kazımaya çalışıyor..
Ortada terör örgütü ile yapılan bir mücadele var..
"Sen siyasi ayaksın , yok sen siyasi ayaksın" ithamları, bu kadar ciddi bir meseleyi neredeyse bir "kayıkçı kavgası" na çevirmiş gözüküyor..
Bu kadar ciddi bir mesele "tazminat davaları" üzerinden çözülemez.
Hazır Bahçeli de Kılıçdaroğlu hakkında - aynı nedenle,(bildiğini iddia ettiği, Fetö siyasi ayağını açıklaması için..) suç duyurusunda bulunmaya niyetlenmişken, konunun Savcılığa intikal ettirilmesinde fayda var ..
Burada bir diğer tartışmalı nokta, Cumhurbaşkanın durumu,;
Anayasal olarak , Cumhurbaşkanı hakkında ancak vatana ihanet suçlaması ile soruşturma açılabilir,,,,
Herhangi bir eylemin vatana ihanet olarak tanımlanması, eylemin niteliğine bağlı olup, TBMM bu konuda takdir hakkına sahiptir..
Mülga Hiyanet-i Vataniye Kanunu'na göre, vatana ihanet suçunun unsurları belirlenmiş olmasına rağmen, bugünkü Anayasal düzende, suç unsurları TBMM Soruşturma sürecinde belirleniyor..
Yüce Divan olarak görev yapacak Anayasa Mahkemesinin , suç unsurları bakımından takdir hakkı bulunmuyor..
Diğer önemli bir nokta da, Soruşturma konusu itham, bir terör eylemi ile irtibatlandırılırsa, Savcılık makamının resen soruşturmaya müdahil olması..
Fetö yargılamaları, bir terör örgütü eylemi çerçevesinde yürütülüyor...
Kılıçdaroğlu, cesur bir savcı arıyorum derken, muhtemelen bu hususa işaret ediyor.. ..
Cumhurbaşkanı hakkında bu sürecin işletilmesi TBMM çoğunluğu bakımından mümkün görünmüyor, .
Kılıçdaroğlu hakkında süreç daha çabuk işletilebilir ve "siyasi ayak " meselesi ceza yargılaması sürecinin konusu olur ve verilecek karar ile de , yargısal olarak "konu" açıklığa kavuşabilir.
TBMM'de yapılan ,15 Temmuz darbe araştırması raporu yayınlanmadı, Komisyon çalışmaları kadük kaldı... Yargı , yasamanın bu eksiğini giderebilir ve mesele biraz daha vuzuha kavuşur, kim siyasi ayak, kim finans ayağı, kim bürokratik ayak netlik kazanır..
Mesele , Akp Genel Başkanı'nın veya Kılıçdaroğlu'nun manevi şahsiyetleri meselesi olmayıp , Türkiye'nin beka meselesidir,
Tazminat davaları, bu kadar ciddi bir meselede sadece siyasi magazin mahiyetindedir, sadre şifa olamaz..
Avara kasnak tazminat davaları ile kamuoyunun hassasiyeti rencide edilmemelidir, aksi takdirde fetö iblisi ile mücadelede ciddi anlamda güven erozyonuna neden olur..


Nedim Kalpakzade


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.