booked.net
 
 

 

Damat

 Farz- ı muhal "beka" sorunu var..!! - 13/03/2019





Metn Kalaycı
E-Posta
Cumhur ittifakı , seçim stratejisini "zillet ittifakına karşı "beka"'yı korumak" üzerine kurdu, diğer söylemler, bu varsayımın türevleri.. .. açıkça dillendirilmese de beka sorununun müsebbiblerinden biri de, "millet/zillet ittifakı" ..
Bir tarafta "beka" , karşıda da "zillet" tehlikesi....
Cumhur ittifakı ve civarındakiler, "kapıya dayanmış" beka tehlikesini ileri sürerek "seçmeni" yönlendirmeye çalışıyorlar....
"Beka" tehlikesi, hazır tehlike midir, yakın tehlike midir,sınırlarımız içinde midir, yoksa sınırlarımızın dışında mıdır , tam anlaşılamıyor, ..
Öte yandan, dev yatırımlar hizmete açılıyor, şehir hastahaneleri denilen devasa sağlık kompleksleri, banliyöler arasında modern ulaşım ağları, dünyanın en büyükleri ile yarışabilecek kapasitede hava alanları, v.s.. Çanakkale boğazının iki yakası dahi yakın zamanda birleşiyor, denizler "alttan, üstten maket üzerinden yapılıyor gibi" ,demir yolları, kara yolları ile geçiliyor..
Diğer taraftan, komşu ülke Suriye sınırları içinde, silahlı kuvvetler "egemenlik alanları" kuruyorlar..
Buna rağman, bu kadar büyük kalkınma ve askeri hamleleri eşzamanlı yapabilen iktidar ve çevresi, ciddi bir "beka" endişesi içinde gözüküyor..
"Millet/zillet ittifakı" ve destekçileri "beka" tehlikesini inandırıcı bulmuyor, "varsa bizim bilmediğimiz bir şey, getirin gerekli tedbirleri elbirliği ile alalım , bekamızı hep birlikte koruyalım kollayalım" teklifinde bulunuyorlar, "cumhur"'cular,
"sizin aklınız ermez, tehlikedeyiz" havasındalar..
"Beka" siyaset sosyolojisi bakımından da kritik bir kavram, yerli yersiz kullanıldığı zaman inandırıcılığı kalmıyor..
Cumhurbaşkanı, "beka" 'yı gündemin birinci maddesine koyuyor, sonra, soğan, patates stokçularını da aynı tehlike içinde konumlandırıyor,..
Özetle, manzara-i umumiye şöyle gözüküyor..; dünyanın önde gelen ekonomik gücü , dünyanın sayılı askeri gücü, beşeri sermaye bakımından mukayeseli olarak en dinamik uluslararası güçlerden biri olan Türkiye, Cumhur ittifakına sorarsan, "beka " kıskacında... .. ..
Varsayalım, halk "beka" tehlikesini ciddiye aldı, oy verdi, cumhur ittifakı, seçimde önde çıktı, bu tehlikeyi def etmek , devletin "beka"'sını kurtarmak için ne yapacak, bugüne kadar yaptığı hataların yapılmayacağının garantisi ne, şimdilerde mücadele ediliyor ama, sicillerinde, özellikle iki konudaki zaafları kayıtlı..
Fetö çetesinin devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmesine dün seyirci kaldılar,bölücü örgüt ile , nerdeyse resmi müzakereler yaptılar, ...bunların "beka" tehlikesi olduğunu farketmekte geç kaldılar, ...
Soruyu şöyle de sorabiliriz, eğer "beka" tehlikesi yoksa, konu abartılıyorsa, seçmen kandırılmış olmayacak mıdır.. !!!


Metn Kalaycı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.