booked.net
 
 

 

Damat

İşte konaklama vergisinden devletin kasasına girecek toplam para...

İşte konaklama vergisinden devletin kasasına girecek toplam para... İşte konaklama vergisinden devletin kasasına girecek toplam para...

Konaklama vergisini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün kabul edildi. Teklif önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşacak.

Yıldıza göre 6 ile 18 lira arasında konaklama vergisi ödenecek

Düzenlemeye göre konaklama vergisi otellerde konaklayanlardan tesisinin türüne göre kişi başına gecelik olarak alınacak. Buna göre, kişi başına gecelik konaklama vergisi 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 18 lira, 4 yıldızlı otel ve tatil köyleri için 12 lira, 3 yıldızlı oteller ve belediye belgeli konaklama tesisleri için 9 lira, 2 ve bir yıldızlı oteller, pansiyon, motel, apart otel ve kampingler için 6 lira, butik oteller ve özel konaklama tesisleri için 18 lira olacak.

Devlet, 2020'de konaklama vergisinden 1.5 milyar lira bekliyor

 

Konaklama vergisini de içeren kanun teklifinin sahiplerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde vergi paketinden 2020'de toplam 6 milyar lira gelir beklediklerini söyledi. Demiröz oteller için getirilecek konaklama vergisinden de 2020'de devletin elde edeceği toplam gelirin 1.5 milyar lira olmasını beklediklerini açıkladı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :  

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.