booked.net
 
 

 

Damat

Cengiz Artam Tarihi Monaco Formula 1 Yarışı

Cengiz Artam Tarihi Monaco Formula 1 Yarışı Monaco’da büyük ilgi ile karşılanan Cengiz Artam ve ekibi 11 Mayıs Cuma günü ilk antrenmanına çıktı . Cengiz Artam öncelikle çok zor olan Monaco Grand Prix pistini tanıma turları attı ve kayıtlı 26 Formula 1 aracın arasında 16 inci en iyi zamanı yaptı.

 

Monaco’da büyük ilgi ile karşılanan Cengiz Artam ve ekibi 11 Mayıs Cuma günü ilk antrenmanına çıktı . Cengiz Artam öncelikle çok zor olan Monaco Grand Prix pistini tanıma turları attı ve kayıtlı 26 Formula 1 aracın arasında 16 inci  en iyi zamanı yaptı.

Cuma günü yarışta kullanılacak yeni slicksler ile sıralama turuna çıkan Cengiz Artam, üzücü bir şekilde  takım arkadaşı ile  start düzlüğünde temas yaşaması üzerine  hasar gören takım arkadaşının aracı March 701-2  pistten dışarı alınması için kırmızı bayrak nedeni ile  antrenman durdurulunca , pazar günkü yarışa  gridde 8 inci sıradan başlamak zorunda kaldı.

Pazar günü Cengiz Artam ve ekibinin sıcak ve neşeli çalışmaları seyirciler ve yabancı basın tarafından yakından takip edildi  ve beğeni ile karşılandı.

Çok başarılı bir start  alan Formula 1 pilotumuz yaşanan karambolden becerikli bir şekilde kurtularak ilk turu 12 inci sıraya çıkarak geçti. Bariyerlerle çevrili son derece dar olan dünyanın en sevilen  pistlerinden Monaco Grand Prix F1  pistinde her tur hızlanarak  özellikle frenajlarda rakiplerini geçerek 8 inci sıraya kadar çıkma başarısı gösterdi.

2012 Monaco Historic Formula 1 yarışını dokuzuncu sırada tamamlayan ilk Türk Formula 1 pilotu Cengiz Artam , ayrıca Viareggio kulübünden bir şilt alarak tarihe geçmiş oldu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   cengiz artam, formula 1, grand prix, monaco

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.