booked.net
 
 

 

Damat

Almanya'da endişeli bekleyiş

Almanya'da endişeli bekleyiş Almanya'da aşırı yağışların yol açtığı sellerden etkilenen Saksonya ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde Elbe ve Saale nehirlerindeki su taşkınlarına karşı endişeli bekleyiş sürüyor.



DRESDEN

Yağış durmuş olmasına rağmen suların çekilmesinin daha bir kaç gün sürmesi bekleniyor. Elbe nehrindeki su seviyesinin yüksekliği bölge halkını korkutuyor.
Almanya ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sınır bölgesindeki su seviyesi yükselirken, sel sularından etkilenen Magdeburglular'ı Elbe nehrinin su seviyesi endişelendiriyor. Aşağı Saksonya'da halk, öğretime ara verilen bazı okullara sığındı.

Tarihi önemi nedeniyle Elbflorenz olarak da anılan doğu kenti Dresden'in de bir çok yeri sular altında bulunuyor.
sellerin olduğu bölgelerde ise binlerce kum torbası dağıtılıyor. Dresdenliler sele karşı el birliğiyle mücadele ediyor. En büyük endişe bentlerin yıkılma tehlikesi. Bunu önlemek için bentler kum torbalarıyla destekleniyor. Saale nehrinin geçtiği Halle kentindeki bent önlem olarak kum torbalarıyla desteklendi.

Bu arada Başbakan Angela Merkel selden etkilenen bölgelerde hem havadan, hem karadan incelemelerde bulundu. Merkel, selden etkilenen bölgelere gerekli tüm yardımın yapılacağı sözü verdi. Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere de, bugün Saksonya-Anhalt eyaletindeki sel bölgelerini ziyaret etti.

Öte yandan Almanya'da Tuna nehrinin geçtiği pek çok kentte su seviyesi yeniden düşüyor. Sel suları Passau'da önceki geceden beri önemli ölçüde azaldı. Sel suları şimdi Tuna'nın güneyindeki Avusturya ve Macaristan kentlerini tehdit ediyor.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Almanyada, endişeli, bekleyiş

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.