booked.net
 
 

 

Damat

"Bu Tayyip Erdoğan değişmez"

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine konuşuyor



Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sandıktan çıkan sonuçlar tartışmasız bir zafere işaret ettiğinde kendimizi mağrur ve mütekebbir muzafferlerin yerine değil kaybedenlerin yerine koyduk.

Asla sokaklara, meydanlara doluşmaya müsade etmedik. Sandıktan zaferle çıktıktan sonra azami hassasiyet gösterdik.

Yüzde 50'nin oyuyla da iktidara gelsek kendimizi yüzde 100'ün partisi olarak gördük.2009 mahalli seçimlerinde olduğu gibi sandıktan çıkan sonuçlar kesin bir zafere de işaret etse netice istediğimiz gibi olmadığında süreci analiz ettik. Nerede hata ettiğimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Seçim sonuçlarını analiz ettik, bize oy vermeyen kitleyi anlamaya çalıştık.

Cumhuriyet mitinglerini bile acaba göremediğimiz farklı bir boyutu var mıdır diye değerlendirdik. %50'nin oyuyla da iktidara gelmiş olsak kendimizi daima %100'ün partisi olarak gördük. Daima kucaklayıcı bir dil kullandık. Yola çıkarken etnik, dinsel, bölgesel milliyetçiliği ayaklar altına aldığımız söyledik.

Olayları analiz ediyoruz. Sokağın ne dediğini, bazı gençlerin neden bu tepkiyi verdiğini tabii ki araştırıyor, sağlıklı şekilde belirlemeye çalışıyoruz. Kimsenin hassasiyetine kulak tıkamadık. Meşru taleplere bugüne kadar nasıl kulak verdiysek bundan sonra da anlamaya, empati kurmaya devam edeceğiz. Acaba ne istedikleri belli mi?

İnsanımızı bu gösterilere sevk edenleri en ayrıntılı bir şekilde araştırıyoruz ve tabloyu tamamlamaya çalışıyoruz. Hiçbir kimsenin taleplerine kulak tıkamadık. Bundan sonra da dinlemeye ve empati kurmaya devam edeceğiz. Tüm bunları yaparken sapla samanı birbirine karıştırılmasına, asla izin veremeyiz.

Yayalaştırma projesi kapsamında yapılan bazı ağaçların sökülüp bir başka yere taşınmasından ibarettir. Bu proje CHP'li üyelerin de onaylarıyla meydana çıkan bir projeydi. Kaldırımın genişletilmesi için oradaki ağaçların taşınması gerekiyordu. Yapılan işlem sadece bundan ibaretti.

Kaldırımların sökülmesini, çiçek saksılarının sökülmesi, ağaçların yakılması bütün kamu binalarının ve araçlarının ateşe verilmesi hatta sivil vatandaşlarımızın arabalarının yakılması çevre felaketi değil mi? Bunların hepsi süreç içerisinde yaşanmıştır. Siyasilerin örgütlerin sürece dahil omasıyla bu süreç farklı yerlere doğru gitmiştir. Bunlar çevre hassasiyetiyle açıklanamaz. Yaşanan bu olaylar, arkasında 4 cansız beden bırakmıştır. 3 genç hayatını kaybetti, 1 polisimiz şehit edildi, birçok vatandaşımız olayalarda yaralandı. Ankara'da otobüs duraklarının halini görüyorsunuz. Altgeçitlerimizdeki seramiklerin nasıl kırıldığını görüyorsunuz. Bunlar mı çevreci?

Esnafın dükkanları yakılmış yıkılmış, esnafa ciro kaybı yaşatılmıştır. Tencere tava sesleriyle gece geç saatlere kadar atılan sloganlarla vatandaşlarımız rahatsız edilmiştir. Bize çevre dersi vermeye kalkanlar

Türkiye ekonomisinde imajının zedelenmesi ile güç ve itibarı, iç ve dış güçlerin sistematik planlamsıyla zayıflatılmaya çalışılmıştır. Türkiyeye kapsamlı bir saldırı yapılmıştır.

Şu anda Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere diğer gösteriler arasına bir çizgi koymaya çalışanlar var.

Çevre hassasiyeti daha farklı eylemlere ve amaçlara paravan mahiyeti taşımış, demokratik yönetime karşı illegal bir eyleme dönüşmüştür.nkara'da yapılan vandallıklar, Taksim Gezi Parkı'ndan güç almıştır. Eylemleri bahane ededenler Türk bayrağını yakacak, bölücü posterleri devletin kurumuna asacak kadar alçalmışlardır. Diyorlar ki başbakan sert, n'olacaktı? Şu terör örgütü mensuplarının posterlerini indirin mi diyeceğiz? Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur, çatıya bunlar nasıl çıkarılır? O örgüt liderlerinin resimleri oralara nasıl astırılır. Bunların karşısında Başbakan konuşunca sert deniliyor. Buna sert diyorsanız kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   "Bu, Tayyip, Erdoğan, değişmez"

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.