booked.net
 
 

 

Damat

Bahçedeki tarihi eseri görmemişler

Bahçedeki tarihi eseri görmemişler Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Afrodisias Antik Kenti'ne ait bir adet Roma dönemi tarihi eser ele geçirdi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, 300 metrekarelik bir bahçede bulunan tarihi eserin nereden geldiğini bilmediklerini iddia etti.



ÜMİT ÖZMEN

12 Haziran günü dün Nazilli'de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri aldıkları bir ihbar sonucu Yeşilmahalle 666 sokak üzerinde bir evde 3 değişik suçtan kaydı bulunan 45 yaşındaki Faruk U'da Roma dönemine ait 80 santimetre yüksekliğinde 50 santimetre genişliğinde yunus balığı motiflerini içeren kabartma mermer figürlü Taht koltuğunun ayağı olduğu ihbarı üzerine Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Mustafa Y'ye (64) ait baraka evin bahçesinde dal ve çalı parçalarıyla saklı halde tarihi eser bulundu. 300 kilogram ağırlığındaki Roma dönemine ait tarihi eser Jandarma Ekiplerince Aydın Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, yetkililerin yaptığı inceleme sonucu ‘5226 ve 3386 sayılı yasalarla değişik 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kanunu kapsamında taşınmaz kültür varlığı' ilan edildi.

KİMSE GÖRMEMİŞ

300 metrekarelik bahçe sahibi Mustafa Y., ifadesinde olaydan haberi olmadığını ve bahçeyi 2 yıldır Emine Ç. isimli bayan komşusunun ektiğini söylerken, Emine Ç. ise ifadesinde bahçede böyle bir tarihi eseri görmediğini söylediği öğrenildi. Öte yandan tarihi eser bulundurduğu ve satacağı yönünde ilk ihbar edilen Faruk U.'nun da olayla ilgisi olmadığını söylediği belirtilirken, Faruk U., Mustafa Y. ve Emine Ç'nin Jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bahçedeki, tarihi, eseri, görmemişler

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.