Uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra Fethiye'ye yerleşen marangoz ustası Şener Vicir, komşusuna ait evin balkonunda imal ettiği 5 metrelik tekneyi denize vinçle indirebildi.
MURAT YALÇIN/MUĞLA
Fethiye'nin Karagözler Mahallesi 30. Sokakta komşusuna ait evin balkonunda 5 metre uzunluğunda 160 santimetre genişliğinde 105 santimetre yükseklikte tekne yapan 70 yaşındaki Şener Vicir yaklaşık yarım ton ağırlığındaki tekneyi vinç yardımıyla indirip denizde yüzdürürken “derin bir oh” çekti. Teknenin bulunduğu balkon yoldan yaklaşık10 metre yükseklikte bulunurken, apartmanların arasındaki çıkmaz sokağa otomobiller dahi girmekte zorlanırken, el emeği ile yaptığı tekneyi vinç yardımıyla indiren Şener Vicir büyük heyacan yaşadı.Teknesine “Rüzgar” adını veren Şener Vicir teknesinin indirilmesi sırasında tekneye vincin halatlarını bir bir kendi elleriyle bağladı. 10 metre yükseklikten vincin kasasına tekne yerleştirilirken çevrede toplanan vatandaşlarda bu anı dikkatle izlediler. 50 beygir gücünde bir motor bağladığı teknesini tutarak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki ikinci karagözlerde denize indirilinceye kadar heyecan yaşayan Şener Vicir 8-9 ayda tamamladığı tekneyi denize indirdikten sonra çalıştırıp “Vira Bismillah” deyip denize açıldı.
Yaklaşık 9 Bin TL'ye mal ettiği teknesiyle Fethiye körfezinin mavi sularında bir süre tur atan Şener Vicir, “Denize eskiden beri meraklı biriyim komşumuza evinin balkonunda tekne yapabilirmiyim diye sordum. Oda izin verdi. Tekneyi tamamen boş zamanlarımda el işiyle çam ağacından yaptım. Boyasına varıncaya kadar her şeyi kendi ellerimle gerçekleştirdim. Yaklaşık 9 Bin TL harcadım. Şoförler odası vinciyle fazla zorlanmadan indirebildik. Daha önceden balkondan indirme konusunda endişelerim vardı. Bu teknemle şimdi haftada bir balık tutmaya gideceğim” diye konuştu.
Çevre sakinlerinden Kutup Başyaran ve Bekir Malkoç ise Şener Vicir'in çok iyi bir marangoz ustası olduğunu söyleyerek “Tekneyi tamamen el emeği ile komşusuna ait balkonda yaptı. Tekneyi 10 metre yükseklikten indirme konusunda endişe taşıyordu. 15 -20 Bin TL'ye alınabilecek bir tekneyi 9 Bin TL'ye mal etti. Güle güle kullansın” dediler.
Şener Vicir balkonda 10 ayda tamamladığı teknesi denize dokunduğu anda kendi kendine alkış tutarak sevincini de ortaya koydu.