booked.net
 
 

 

Damat

Havaya ateş eden esnaf tutuklandı

Havaya ateş eden esnaf tutuklandı Taksim Gezi Parkı'nın açılmasının ardından çıkan olaylarda havaya ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.S, tutuklandı.



Gezi Parkı'nın açılmasından sonra Taksim Dayanışması sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak vatandaşları forum yapmak üzere parka davet etmişti. Saat 19.00 sıralarında Gezi Parkı'na gelen Taksim Dayanışması ile polis arasında gerginlik yaşandı ve bunun üzerine İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda çatışmalar çıktı. Polisle göstericiler arasındaki çatışmaların sürdüğü esnada İmam Adnan Sokak'ta A.S isimli işyeri sahibi havaya ateş açarak paniğe yol açtı.Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan A.S'nin ruhsatsız silah taşıdığını kabul ettiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan A.S'nin, "Gösteriler sırasında maddi zararlarımız çok oldu. Artık katlanılamaz bir hale gelmişti. Olaylar sırasında bir grup gösterici otelime girmek istedi. Otel çalışanlarıyla buna müsaade etmedik. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Bu esnada otelin yanına çevik kuvvetin gelmesiyle göstericiler uzaklaştı. Bir süre sonra tekrar geldiler ve otele molotof atacaklarını söyleyerek bize saldırdılar. Bende kendimi ve oteli korumak için belimdeki silahı çıkararak havaya üç el ateş açtım" dediği öğrenildi.A.S, ifadesinin alınmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.Olay esnasında kullanılan silahın halen bulunamadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

HAVAYA ATEŞ AÇAN ESNAFA TUTUKLAMA TALEBİ

Taksim Gezi Parkı'nın açılmasının ardından çıkan olaylarda havaya ateş eden A.S. savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gezi Parkı'nın açılmasından sonra Taksim Dayanışması sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak vatandaşları forum yapmak üzere parka davet etmişti. Saat 19.00 sıralarında Gezi Parkı'na gelen Taksim Dayanışması ile polis arasında gerginlik yaşanmış İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda olaylar çıkmıştı. İmam Adnan Sokak'ta A.S isimli otel işletmecisi eylemcilerle tartışmış ve havaya ateş açmıştı.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen A.S. savcılık tarafından sorgulandı. Savcılık A.S'nin halkı korku ve paniğe itecek şekilde meskun mahalde ateş açmak ile ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından tutuklanmasını talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

GEZİ OLAYLARINDA HAVAYA ATEŞ AÇAN ESNAF TUTUKLANDI

Taksim Platformu'nun Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı sonrası çıkan olaylarda silahla havaya ateş açan otel sahibi tutuklandı.

Taksim Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine dün akşam toplanan eylemciler polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçmıştı. İstiklal Caddesi üzerindeki İmam Adnan Sokak'a doğru kaçan eylemcilerle tartışan Adnan S. havaya ateş açmış ve gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Adnan S., akşam saatlerinde getirildiği İstanbul Adalet Sarayı'nda Nöbetçi Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Sait Yakşıan'a ifade verdi.
Savcılık ifadesinde Grand Otel'in müdürü olduğunu, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı zarar ettiğini bu nedenle havaya ateş ettiğini anlatan Adnan S. olaydan sonra silahını göstericilere doğru fırlatarak Simon Otel'e saklandığını anlatmıştı.
Adnan S. ifadesinin ardından "Halkta korku kaygı panik yaratacak şekilde meskul mahalde ateş etmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Adnan S. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Havaya, ateş, eden, esnaf, tutuklandı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.