booked.net
 
 

 

Damat

Yabancı sayısında değişiklik olacak mı?

Yabancı sayısında değişiklik olacak mı? Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan 'Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili bu süreç başlamak üzeredir'dedi.



İstanbul Gayrettepe'deki Kulüpler Birliği ofisinde 9 kulübün katılımıyla İlhan Cavcav'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda görev dağılımı yapıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, “Yeni seçilen kulüpler birliği yönetim kurulu toplandı. Futbolun ve kulüplerin genel sorunları üzerine değerlendirme yapıldı. 9 kulüp katıldı. Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili bu süreç başlamak üzeredir. Tahkim kurulumuza bu konuyu sorduk. Tahkim Kurulumuz da bu konuda kararı verecek yetkili merci olmadığını belirtti. Oyuncularımız hukuki süreci işletecekler” diye konuştu.Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak kupa finali öncesi karşılıklı çıkan demeçleri değerlendiren Arıboğan, “Biz Türk sporunu centilmenliğini önde tutan bir yönetim anlayışına sahip bir kulübüz. Bu konuda sayın başkanımız Ünal Aysal'ın açıklamasının Türkiye için geçerli olduğunu düşünüyorum. Biz Galatasaray camiası olarak bütün renkleri seviyoruz. Türk futbolunun da buna ihtiyacı var. Camialar ve kulüpler arasında da ciddi problemler olduğunu düşünmüyorum” dedi.Federasyon Başkanı'nın istifasının istemi ile ilgili soruya Lutfi Arıboğan, “Kulüpler birliğinin böyle bir gündemi yoktur” cevabını verdi.

İLHAN CAVCAV: “KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI OLARAK BİR KARGAŞA VAR”
Kulüpler Birliğinin Avrupa'da olduğu gibi yapılaşmaya gitmeye ihtiyacı olduğunu belirten Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, “Bu konuda da Bursaspor Kulübü yetkilisi bu işleri götürecek. UEFA'dan gelen alt yapı fonu olarak Bursaspor'a Galatasaray'a İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübümüze gelen ödenmesi gereken bedel 123 bin Euro geçen dönemden kalan UEFA'ya ödediğimizi beyan etmemiz gerekiyor. Bunun parası da kasamızda mevcut. Kulüpler Birliği Vakfı olarak bir kargaşa var. Trabzonspor'a Kayserisporla temasta bulundum. Beyanlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledim. Her iki kulübün de taraftarları var. Diyaloglarını kardeşçe birlik ve beraberlik içinde götürmeleri gerekiyor. Seyircileri karşı karşıya getirmemek gerekiyor. Bu olayın üzerine gitmememiz gerekiyor. Şu anda Yıldırım Bey'e destek veriyoruz. Yabancı oyuncu konusunda Galatasaray mahkemeye müracaat etti. Mahkemeden çıkan kararı bekliyor. Müspet bir karar çıkarsa bütün kulüplerimiz uygulamak durumunda diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MESUT HOŞCAN: “ESKİŞEHİRSPOR DA TRANSFERLERİYLE YAPILANMASIYLA ÖNEMLİ NOKTAYA GELECEKTİR”
Yapılan toplantının sonunda açıklama yapan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Aydın Yılmaz transferiyle ilgili bir düşünceleri olmadığı vurgulayarak, “Orta sahaya bir oyuncu düşünüyoruz. Yabancı oyuncu daha ağır basıyor. Eskişehirspor Kulübü olarak Kulüpler Birliği toplantısında bahsettik. Dengeler in kurulması için vergi borçlarıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Bunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Federasyonun aldığı karara uyum içinde devam edeceğiz. Türk futbolunun birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Genel anlamda da 3 Temmuz'da yaşadığımız sıkıntıların da ardından Bir beraberlik uluslararası bazda daha iyi noktaya getirecektir. İnşallah Eskişehirspor da transferleriyle yapılanmasıyla önemli noktaya gelecektir. Özellikle Anadolu takımlarda mali disiplin çok önemlidir. Mali disiplini sağlayamazsanız sportif başarılara gelme şansınız yoktur. Anadolu'da şampiyon olmuş bir Trabzonspor var bir de bu hakkı sağlayan mutluluğu yaşayan Bursaspor var. Eskişehirspor olarak biz niye olmayalım diyoruz. Amacımız her takımın olduğu gibi böyle bir zevki yaşamaktır. Tabii ki bunlar zamanla olacaktır. Aşırı borçlanmayla bunların yapılması mümkün değildir. Öncelikli olarak mali disiplin olmazsa olmazdır. Bunlar sağlandıktan sonra her takım birbiriyle aynı seviyede. İnşallah Anadolu'dan çıkacak bir şampiyon da Eskişehirspor olması da yürekten istediğimiz dilediğimiz bir olay” ifadelerini kullandı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Yabancı, sayısında, değişiklik, olacak, mı?

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.