booked.net
 
 

 

Damat

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyinden soruşturma sitemi

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyinden soruşturma sitemi Gezi Parkı eylemleri sırasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrenici Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyinden sitem;



Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrenici Ali İsmail Korkmaz soruşturmasıyla ilgili ağabeyi Gürkan Korkmaz, ihmali olanların yargılanması ve faillerin yakalanması konusunda bir sonuç alamazlarsa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.Adalet Sarayı önünde eylemciler tarafından yapılan ‘Adalet nöbeti' eylemi sırasında İHA'ya açıklamalarda bulunan ağabey Korkmaz, şuanda savcılık aşamasında somut bir gelişme olmadığını belirterek, avukatların soruşturmayı titizlikle yürüttüğünü kaydetti.Faillerin bulunmasının sadece Ali İsmail'in dosyası için değil Eskişehir içinde önemli olduğunu ifade eden Korkmaz, “Hukuki olarak başvurulabilecek her yola başvuracağız. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Gerek iç hukuk yolları, iç hukuk yollarının bizi tatmin etmemesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Çünkü bu olayda yaşama hakkının ihlali söz konusu, devletin resmen failleri saklaması söz konusudur. Olayların olduğu zaman orada gerek Ali İsmail'in olayında gerekse diğer şahıslara uygulanan şiddette polislerin olduğu, gerek tanıkların ifadeleriyle gerekse kamera kayıtlarıyla sabitlenmiştir. Ama hala bunların kim oldukları çıkarılmadı. Bunların ortaya çıkarılması da sadece Ali İsmail'in dosyası için değil, Eskişehir'in namus lekesinin temizlenmesi için mecburi bir adım olacaktır” dedi.

“FAİLLER EMNİYETTE GİZLENİYOR”
Korkmaz, faillerin polis olduğunu öne sürerek, “Failler emniyette gizleniyor ve bunlar henüz adalet karşısına çıkartılmış değildir. Görgü tanıklarının açık beyanları var, eşkal verecek kadar. Tanıklar, Ali'yi darp edenlerin üzerlerinden telsiz sezi geldiğini söylüyorlar. Ayrıca görüntülerde yüzünde gaz maskesi olan kişileri incelettiğinizde, gaz maskesi soldan nefes alacak şekilde dizayn ettirilmiş. Bunlar özel timlerde bulunan, her vatandaşın ulaşamayacağı maskelerdir. Yani burada vatandaşların ulaşamayacağı bir gaz maskesi kimde olabilir? Öyle özel niteliği olan, özel timlerde bulunan bir gaz maskesi kimde olabilir? Kaldı ki polisin olduğu şüphesini kuvvetlendiren birçok nokta vardır. Ama maalesef hala failler adalet karşısına çıkmış değildir” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR AÇILIMINI BİLMEDİKLERİ ‘DSHİ' ADLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKLA SUÇLANIYOR”
Korkmaz, Gezi Parkı eylemlerinde tutuklu yargılananların ‘DSHİ' adlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılandıklarını anlatarak, şöyle konuştu:“Şuan 5 şehidimiz var. Bu Gezi Parkı eylemleri sürecinde 5 kişi vefat etti. Hiçbirinin faili daha tespit edilmemiş, tüm failler sokaklarda dolaşıyorken, pahalılar sokaklar dolaşıp tatil yaparken, eylemlerde sırf taş attı diye terör örgütü üyesi olmaktan, terör örgütü adına faaliyette bulunmaktan, Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kamu kurum ve kuruluşlarını aşağılamaktan, adam öldürmeye tam teşebbüse kadar çok ağır suçlarla istinat edilen gençler söz konusudur. Maalesef bu parçası olduğum adalet sistemindeki terazinin eşit olmadığını gösteriyor. Bir tarafta katiller sokaklarda dolaşırken, diğer tarafta anayasal eylem hakkını kullanan daha çocuk denecek 20-21 yaşlarındaki gençler, terör örgütü üyesi olmak kapsamında tutulu yargılanacaklar. Bu tabi çok vahim. Hatta bende onlardan birinin o süreçte avukatlığını yaptım. DSHİ terör örgütü üyesi olmaktan bir suç istinadı vardı. Döndüm dedim ki; ‘Bunun açılımı ne? Terör örgütü üyesiymişsin DSHİ açılı mı ne?' bana ‘Bilmiyorum ağabey' dedi. Nasıl ya sen bu terör örgütüne üye olmakla suçlanıyorsun ve sen bu kısaltmanın açılımını bilmiyorsun dedim. Çocuklar açılımını bilmedikleri terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.”
Daha sonra Korkmaz, ‘Adalet nöbeti' adlı yapılan eyleme destek verdi.

HABER: KADİR ÇETİN

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Ali, İsmail, Korkmazın, ağabeyinden, soruşturma, sitemi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.