booked.net
 
 

 

Damat

Kuran-ı Kerim öğrenen görme engellilerin sertifika sevinci

Kuran-ı Kerim öğrenen görme engellilerin sertifika sevinci İzmir'de Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim öğrenen kazanan 17 görme engelli öğrenci sertifika sevinci yaşadı.



İzmir'de Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim öğrenen kazanan 17 görme engelli öğrenci sertifika sevinci yaşadı. Öğrencilerin sertifika törenine Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz da katıldı.İzmir İl Müftülüğü ve Engelleri Aşanlar Derneği ortaklaşa yürüttüğü görme engellilere yönelik Braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim öğrenme kursunu tamamlayan 17 görme engelli öğrenci sertifikalarına kavuştu. Törene Adanan Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Engelleri Aşanlar Derneği Başkanı Atilla Korkmaz ve öğrenci velileri katıldı.Bornova Pınarbaşı Aşiyan düğün Salonları'nda gerçekleştirilen tören iftar yemeğiyle başladı. İftarın ardından tek tek sahneye çıkan Öğrenciler Kuran-ı Kerim, ilahi ve şiirler okuyarak hem törene gelenleri hem de ailelerini mest ettiler. Tören sonunda büyük sevinç yaşayan öğrenciler hediyelerini ise başından beri destekçileri olan Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz tarafından aldılar.

Programa davet edilince uluslar arası bir ödül almak için gittiği İsviçre'nin Montrö kentinden apar topar İzmir'e gelen Başkan Aldırmaz: “Aradılar ihtiyaç duyduklarını söylediler. İyi ki aramışlar burada birlikteyiz. Buradaki muhteşem tabloyu bize yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.17 görme engelli öğrencinin Kuran-ı kerim öğrenerek sertifika sevinci yaşadığını ifade eden İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, Bayanlar için de aynı kursların düzenleneceğinin müjdesini verdi. Gül şunları söyledi: “İzmir İl Müftülüğü olarak Engelleri Aşanlar Derneği ile beraber engellilere yönelik bir Braille alfabesiyle. Kuran-ı Kerim öğrenme kursu düzenledik Türkiye'nin çeşitli illerinden hatta yurtdışından öğrencilerimiz vardı bunların hepsi Kuran-ı öğrendiler şimdi ise bazıları hafızlık yapmak istiyor. İnşallah onların bu isteklerinin de yerine getirmeye çalışacağız. Bayan öğrenciler içinde bu aynı şekilde böyle bir kursa açmak istiyoruz. Geçen yıl sayıda yetersiz kaldık. Bu yıl yeterli sayıyı yakalamamız durumunda onlar içinde böyle bir çalışma yapacağız”

HABER: BEŞİR KELLECİ-HİCABİ ÇALOĞLU

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kuran-ı, Kerim, öğrenen, görme, engellilerin, sertifika, sevinci

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.