booked.net
 
 

 

Damat

Güney Afrika'da bir işadamı, alternatif gıda olarak böcek üretti

Güney Afrika'da bir işadamı, alternatif gıda olarak böcek üretti Güney Afrika'da girişimci bir işadamı, kümes hayvanları için sürdürülebilir, alternatif gıda üretimine başladı.



Güney Afrika'da girişimci bir işadamı, artan nüfusun doğal kaynaklar üzerinde oluşturduğu baskıyı hafifletmek amacıyla kümes hayvanları için sürdürülebilir, alternatif gıda üretimine başladı. İşadamı Jason Drew, hayvanların doğal yaşam alanlarındaki protein kaynaklarına alternatif olarak kurduğu böcek çiftliğiyle 2013 BM İnovasyon Ödülü'nün sahibi oldu. AgriProtein Products isimli şirketiyle kümes hayvanları için protein değeri yüksek larva üretmeye başlayan Drew, "Aslında bizim burada yaptığımız şey tabiatı taklit etmek. En basit şekliyle bu işe yaramaz görünen şeyleri değerlediremiyoruz. İnsanlar böceklerden kaçıyor, oysa bunları değerlendirebiliriz. Yaptığımız da bu. Bunları alıp hayvan yemi için uygun hale getiriyoruz" dedi. Fabrikanın uçan böceklerle dolu olduğunu söyleyen Drew, yem üretiminde larvaları kullandıklarını ifade etti. Drew, "Bu böceklerin yumurtalarını tek bir yere bırakmalarını sağlıyoruz. Daha sonra bu yumurtaları bulundukları bölmeden alıp onları taşıyıcı bantların üzerine koyuyoruz. Burada temizlendikten sonra beslenecekleri gübrelik alanın üzerine bırakıyoruz. Bu küçük yumurtalar çatlayıp içindeki küçük kurtlar yavaş yavaş gübreleri yemeye başlıyor ve bizim larva olarak adlandırdığımız evreye doğru büyüyor. Büyüdüklerinde de tırnağız boyutuna ulaşıyorlar. İşte kümes hayvanları ve balıklar doğal ortamlarında bunları yiyorlar" diye konuştu.

Yaptıkları işin mide bulandırıcı görülebileceğini ancak bunun eko-sistemin sağlıklı şekilde işlemesi açısından bir gereklilik olduğunu dile getiren Drew, bir ton yem üretebilmek için 5 ton larvaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

AgriProtein Üretim Müdürü Dan Claims ise, "Uçan böceklerle işe başlıyoruz. Öncelikle yaptığımız şey böcekleri temin etmek. Bunları kapalı kafeslere yerleştiriyoruz. İçeriye yumurtalarını bırakmalarını sağlayan şeyler koyuyoruz. Yuvarak boru tarzı şeyler, tel örgü türü düzenekler böcekleri yumurtlamaları için cezbediyor. Böcekler yumurtalarını bıraktıktan sonra alıp uygun bir ortama koyuyoruz. 6 veya 7 gün sonra yumurtalar çatlayıp kurtçuklar çıkıyor. Bunları bakım odalarına alıyoruz. Burada bir hafta, 10 gün tutuyoruz. Daha sonra da larva haline gelecekleri besleme kaplarına alıyoruz" diye konuştu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Güney, Afrika'da, bir, işadamı, alternatif, gıda, olarak, böcek, üretti

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.