booked.net
 
 

 

Damat

Müebbet hapisten 'memleket aşkına' beraat

Müebbet hapisten 'memleket aşkına' beraat 62 yaşındaki sanık, suçsuz olduğunu belirtip, ölmeden önce son kez memleketini görmek istediğini söyledi.



Bursa'da eski ortağını öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen ve Almanya'da ikamet ettiği için ifadesi video konferans sistemiyle alınan 62 yaşındaki sanık, suçsuz olduğunu belirtip, ölmeden önce son kez memleketini görmek istediğini söyledi. Mahkeme sanığın, 20 yıl sonra beraatine karar verdi. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, “tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen ve hakkında yakalama kararı bulunan 62 yaşındaki A.İ.T.'nin ifadesi, Almanya'da yaşadığı için Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde alındı. Evli ve 3 çocuk babası olan sanık A.İ.T., avukatının da hazır bulunduğu Almanya'daki duruşma salonundan, Bursa'daki 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne SEGBİS sayesinde bağlanarak ifade verdi.

HEM BERAATİNİ, HEM DE MEMLEKETİNİ GÖRMEYİ TALEP ETTİ
20 yıl önce öldürülen muhasebeci Yusuf Gündüz'ün eski iş ortağı olduğunu anlatan A.İ.T., “Aramızda bazı anlaşmazlıklar vardı. Bunları giderdikten sonra ben Almanya'ya dönmek zorunda kaldım. Bu yüzden de noter işlemlerini yapmak için vekaletimi kardeşime verdim. Daha sonra da Yusuf Gündüz ile anlaşma sağlandı. İkimizin arasında herhangi bir alacak verecek meselesi kalmadı. Yusuf Gündüz'ün öldürülmesi olayıyla benim hiçbir ilgim yoktur. Kimseyi de bunun için azmettirmedim. Suçsuzum. Beraatimi, ölmeden önce de son kez memleketimi görmek istiyorum” diye konuştu.
Almanya'daki müvekkilinin yanında bulunan Avukatı Ümit Emek Bursalı ise sanık A.İ.T.'nin cinayetin azmettirmesiyle bir ilgisi olmadığını, suçun aniden gelişen bir kasıt ile gerçekleştiğini anlatıp, müvekkilinin beraatini talep etti.

SAVCI, SANIĞIN BERAATİNİ TALEP ETTİ
Mütalaasını veren savcı, sanık A.İ.T.'nin maktul Yusuf Gündüz'ü öldürmeye birilerini azmettirdiğine dair somut bir delil bulunmaması sebebiyle beraatine karar verilmesini istedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık A.İ.T.'nin delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.
Bursa'da 4 Mart 1993 yılında muhasebeci Yusuf Gündüz'ün tabancayla vurularak öldürülmesi ile alakalı yakalanan iki sanıktan H.A. beraat etmiş, H.Ç. ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Cinayeti azmettirmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan A.İ.T.‘nin dosyası ise yakalanamadığı için tefrik edilmişti. Yargılaması o tarihten bu yana süren sanık A.İ.T.'nin adını değiştirip, Almanya'da ikamet etmeye başladığını tespit eden mahkeme, geçtiğimiz celselerde sanık A.İ.T. hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

OSMAN AKIN
BURSA

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Müebbet, hapisten, memleket, aşkına, beraat

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.