booked.net
 
 

 

Damat

Suriye'de kimyasal silah katliamı

Suriye'de kimyasal silah katliamı Suriye Genel Devrim Konseyi'nin iddiasına göre, Şam'ın doğusundaki Guta Banliyösü'nden düzenlenen saldırıda 430 kişi hayatını kaybetti.



Suriye Genel Devrim Konseyi'nin (SRGC) iddiasına göre, Şam'ın doğusundaki Guta Banliyösü'nden düzenlenen saldırıda 430 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası açıklama yapan muhalifler, olayda kimyasal silah kullanıldığını ileri sürdü.Bölgede yer alan halkın iddiasına göreyse saldırıda 3 bin 600 kişi yaralandı. Yaralıların sahra hastanelerine kaldırıldığını belirten yetkililer, Esad güçlerinin Eş Şam, Muaddamiye, Cobar, Meliyha ve Dareyya'da silahlı saldırılar düzenlediğini belirtti. Suriye'ye kimyasal silah kullanımını incelemek için gönderilen BM heyetinin incelemeleri sırasında olayın gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla ilgili açıklama

Dışleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerle ilgili, "Bu iddialar derhal açıklığa kavuşturulmalı" yönünde açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye'de Şam'ın Doğu Gota ve Batı Gota Bölgelerinde, dün gece rejim güçlerince kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dair haberlerin büyük bir endişeyle izlendiği vurgulanarak şöyle denildi:

"Bu iddialar derhal açıklığa kavuşturulmalı, Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarının doğruluğunu araştırmak üzere oluşturulan ve halen bu ülkede çalışmalarını sürdüren BM Araştırma Misyonu da söz konusu iddiaları araştırmalı ve bulgularını ortaya koymalıdır. Şayet iddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır."

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Suriyede, kimyasal, silah, katliamı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.