booked.net
 
 

 

Damat

ABD Senatosu'nda Suriye mesaisi

ABD Senatosu'nda Suriye mesaisi ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki katliama seyirci kalınamayacağını ve ABD'nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.



ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ile birlikte ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ni ikna etmek amacıyla Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale planı hakkında detaylı bilgi verdi.Komitedeki ilk oturumda söz alarak, Amerikan istihbarat servisinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 21 Ağustos'ta muhalif güçlere karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtları tekrar tekrar incelediğini söyleyen Kerry, saldırının gerçekleştiği bölgeden toplanan saç ve kan örnekleri üzerinde yapılan sarin gazı testlerinden pozitif sonuç çıktığını kaydetti. Mevcut durumun makul şüphelerin ötesinde olduğunu vurgulayan Kerry, ABD'nin olaydan soyutlanmak yerine harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.Konuşmasında “Katliama seyirci olmanın zamanı değil” diyen Kerry, “Ne ülkemiz ne de vicdanımız sessiz kalmanın bedelini ödeyemez” şeklinde konuştu.ABD Başkanı Barack Obama'nın kimyasal silah kullanımını “kırmızı çizgi” olarak belirlemesine atıfta bulunan Kerry, Kongre'deki tartışmanın dünyanın, insanlığın ve Kongre'nin de kırmızı çizgileri ile ilgili olduğunu söyledi. Kerry, “Birisi dünyanın yasakladığı bir silahı kullanarak yüzlerce çocuğu katlederse, bundan hepimiz sorumlu oluruz” dedi.ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ise İsrail, Ürdün ve Türkiye'nin sınırlarının Esad tarafından direkt olarak tehdit edildiğini söyledi.
Suriye'deki iç savaşın askeri müdahaleyle çözüme ulaştırılmayacağını açıkça belirttiklerini savunan Hagel, ülkeye yapılacak operasyonun süre ve kapsam açısından “sınırlı” olacağı vaadinde bulundu.
ABD'nin sözünün dünya meselelerinde önemli derecede geçerliliği bulunduğunun altını çizen Hagel, “Eylemin meydana getireceği riskler ve sonuçların yanı sıra eylemsizliğin de neden olacağı sonuçları gözden geçirmeliyiz” ifadelerinde bulundu.
Hagel ayrıca “Kimyasal silahlar muharipler ile masum siviller arasında bir ayrım yapmıyor” diye konuştu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   ABD, Senatosunda, Suriye, mesaisi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.