booked.net
 
 

 

Damat

Ceza olarak ‘aptalca davrandım' yazan afiş taşıdı

Ceza olarak ‘aptalca davrandım' yazan afiş taşıdı ABD'nin Cleveland kentinde bir yargıç, polis memurlarını ölümle tehdit eden bir şahsa benzeri görülmemiş bir ceza verdi.



ABD'nin Cleveland kentinde bir yargıç, polis memurlarını ölümle tehdit eden bir zanlıyı üzerinde “Memur Simone, ailesi, bütün polis memurları ve Bayan Adkins'ten onları ölümle tehdit ettiğim için özür diliyorum. Aptalca davrandım ve bu bir daha olmayacak,” yazan bir pankart taşımaya mahkum etti. Ceza gereği, 58 yaşındaki Richard Dameron, Yargıç Pinkey Carr'ın bizzat kaleme aldığı pankartı şehirdeki bir polis merkezinin önünde ayakta durarak tutmak zorunda. Dameron, Şubat ayında, 911 acil hattına yaptığı çeşitli aramalarda polis memurlarını ölümle tehdit etmişti.Dameron'un tehdit ettikleri arasında pankartta ismi geçen emekli polis memuru Jim Simone ve Dameron'unoğlunun kız arkadaşı Adkins yer alıyor.

90 GÜN SÜRECEK

Yargıç, zanlıyı ilk önce 90 gün hapis ve sabah saat 7 ile 10 arası elindeki pankartı tutarak polis merkezinin önünde durma cezasına çarptırdı. Zanlı, pankart cezasını yerine getirmeyince yeniden tutuklandı. Mahkemeden pankartı tutmak yerine 90 gün daha hapis cezası talep eden zanlının bu talebi reddedildi.

"ALKOLLÜYDÜM"

Gazetecilere konuşan Dameron, ölüm tehditlerini yaptığı sırada alkollü olduğunu iddia etti ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söyledi. Zanlı, daha öncede alkol ve uyuşturucuyla ilgili suçlardan dolayı pekçok kez gözaltına alınmıştı. Dameron, “Bunu yapmak istemedim, ama yargıç emretti, o yüzden yapmak zorundayım” dedi.

"CEZA CAYDIRICI"

ABD medyasına konuşan Yargıç Carr, cezanın “caydırıcı” olduğunu savundu ve ekledi: “Eğer böyle bir suç işlerseniz cezasına da katlanırsınız. Bu ceza, suçun ve onu işleyen kişinin akıllarda kalmasını sağlıyor.”

Carr, geçtiğimiz yıl da, cep telefonuyla mesajlaşırken araç kullanan ve otomobiliyle kaldırıma çarpan bir kadını, üzerinde “Ben bir aptalım” yazan bir pankart tutma cezasına çarptırmıştı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Ceza, olarak, ‘aptalca, davrandım', yazan, afiş, taşıdı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.