booked.net
 
 

 

Damat

Kurtulmuş, 'Sünni ve Alevi kardeşlerimizin yan yana olması gerekir'

Kurtulmuş, 'Sünni ve Alevi kardeşlerimizin yan yana olması gerekir' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cami ve cemevlerinin daha evvel de bir arada olduğunu ifade ederek,açıklamalarda bulundu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cami ve cem evlerinin daha evvel de bir arada olduğunu ifade ederek, “Bu birlikteliği destekleyecek her türlü adımın doğru olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu proje doğru zamanda tamamlanır” dedi.
Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nin bir süredir yurt çapında düzenlediği Kent Ekonomileri Forumu'nun (KEF) Bursa toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Cami ve cem evlerinin bir arada olmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Kurtulmuş, “Bu memlekette Sünniler kadar Alevi kardeşlerimiz de ülkenin kurucu asli unsurudur. Türkler kadar Kürtler de öyledir. Bunları böyle bilmemiz gerekir. Bazıları Kürt ve Alevi kardeşlerimizi Türkiye'nin azınlıkları haline getirebilmek için çaba sarf ediyor. Biz hep birlikte bu cumhuriyeti kurduk. Hep birlikte ülkenin istiklalini kazandık. Bizim ülkemizin insanlarında en ufak ayrılık yoktur. Birileri bu ayrılıkları körüklemek ve çatışmalardan farklılıklar kazanmak istiyor olabilir. Biz de tam tersine bütün farklılıklarımızdan bütünlük çıkartmak istiyoruz” diye konuştu.

“SÜNNİ VE ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN YAN YANA OLMASI GEREKİR”

Cami ve cem evlerinin daha önce de yan yana olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “Giresun'da bu durum var. Bazı yerlerde altlı üstlü var. Mühim olan Alevi-Sünni kardeşlerimizin yan yana ve kol kola aynı toplum içerisinde var olmasıdır. Bu birlikteliği destekleyecek her türlü adımın doğru olduğunu, bu adımların arttırılması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu proje doğru zamanda tamamlanır. Yeri ve zamanını tartışmam. Aslolan bu işlerde niyettir. Biz Alevi ve Sünni gruplar arasında yakınlaşmayı ne kadar sağlayabilirsek, Türkiye'nin birliğine ve dirliğine o kadar katkıda bulunmuş oluruz. Bu anlamda projenin doğru olduğuna katılıyorum” şeklinde konuştu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kurtulmuş, Sünni, ve, Alevi, kardeşlerimizin, yan, yana, olması, gerekir

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.