booked.net
 
 

 

Damat

Hacıosmanoğlu, 'UEFA Türkiye'de şikenin olduğunu tescillemiştir'

Hacıosmanoğlu, 'UEFA Türkiye'de şikenin olduğunu tescillemiştir' Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşme sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.



TFF'nin İstinye'deki binasına gelerek Başkan Demirören ile yapığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hacıosmanoğlu, “Biz Türk futbolunda ahlak ve adaletin tecelli edilmesini istiyoruz. Trabzonspor'un başkanı olmamızın sebebi de Türk futbolundaki bu kirli düzenin aktörleriyle savaştığımızdan dolayı Trabzon sevdalıları bizi başkan seçti. Biz Trabzon'un elinden alınan hakları da namus meselesi yaptık. Herkesin namusu önemlidir fakat benim yaşadığım yörenin namus anlayışı çok daha farklıdır. Onun için bu mücadele bizi Trabzonspor başkanlığı koltuğuna oturttu. Ama gereğinin yapamadığımızdan zamanda o koltukta oturmamızın bir anlamı olmadığını kamuoyuyla paylaştık. Başkan olmadan önce mücadele yöntemim farklıydı, başkan olduktan sonra bu sorumluluğu taşıyarak mücadele etmeye çalışıyoruz. Futbolun kirlenmesini biz tek başımıza temizleyemeyiz. Futbolun bütün aktörleriyle beraber, namuslu kardeşleriyle beraber temizlemeliyiz. Bu futbol ailesinin başında da TFF var. Onların haksız ve adaletsiz almış oldukları bir karar var fakat UEFA Türkiye'de şikenin olduğunu tescillemiştir. Gereğinin de ahlak ve adalet açısından TFF tarafından yapılmasını beklemektedir” dedi.

“TAHKİM KURULU BAŞKANIYLA DA GÖRÜŞECEĞİM”
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmeleri hakkında da bilgiler veren Hacıosmanoğlu, “Ben seçildikten 1 hafta sonra başkana UEFA'dan bir yaptırım geleceğini söyledim ve ‘Türk futbolunun kurtulmasını istiyorsanız gereğinin şimdiden yapın' dedim. Bugünde kendisine onu hatırlattım. Ben onu söyledikten sonra UEFA'dan Türk takımları ceza aldı. Yarın öbür gün de Türk futbolunun bütün unsurlarının ceza alacağını söyledim. Kendisi de Türkiye'de şike yapıldığını kabul ediyor. Ama kurulları sevk edildiğini söylüyor. Kamuoyuda bu kurulların ne kadar ahlaki değerlerle kararlar verdiğini biliyor. Bunun yanında da tahkim kurulu başkanını da aradım pazartesi saat 11.00'da kendisiyle de görüşeceğim” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE BAŞKANI YÖNETİCİLERİNE ‘ŞİKE YAPTIM' DEDİRTECEK HALİMİZ YOK”
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şikeyle ilgili delillerin orta olduğuna dikkat çekerek, “Bu pisliği temizleyip temizlemeyeceklerine karar verecekler. Herkes yeni delillerden bahsediyor biz tutup Fenerbahçe başkanı yöneticilerine ‘şike yaptım' dedirtecek halimiz yok. Deliller ortadır. İşlenen suç ortadır ve UEFA'dan da şike yaptıklarından dolayı gerekli cezayı almışlardır. Sadece mahkeme kararlarından değil Tahkim Kurulu'nun da gerekçeli kararlarını okuduğunuzda, hem Türkiye'de ki ceza yargılamasında ortada olan suçların haricinde federasyonun dahi kurularının görmediği net şekilde ibareler var. Bunların hepsi delildir. Pazartesi günü tahkim kurulu başkanına da bunları söyleyeceğiz. Eğer ahlaklı bir şekilde hizmet etmek istiyorlarsa Türk futboluna kararlı bir şekilde, biz ne istiyoruz, neyin mücadelesini veriyoruz. Biz adaletin tecelli etmesinin mücadelesini veririz Trabzonspor başkanlığının makamının itibarını koruyarak bu mücadelenin sonucunda hakkın sahibine teslim edileceğine benim inancım sonsuzdur. Olmadığı zamanda da biz koltukta oturmayacağız. Ama koltuktan ayrıldıktan sonra da bunların peşini bırakmayacağız. Çocukluk hayalimiz olan Trabzonspor başkanlığına oturma sebebimiz bu kirli ilişkiler içerisinde olan insanlarla mücadelemizdir. Eğer buna başarılı olamadan koltuktan ayrılırsak da Türk futbolunu temizlemek için hizmet etmeyenlere de bizim bireysel olarak soracağımız hesaplar vardır. Bunu da bizi tanıyan insanlar yönünün yöntemini bilir. O konuda da kendimizi feda etmek de olsa Trabzonspor, Trabzonspor sevdalıları adına peşinden de namusumuz adına hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“UŞAKLIK YAPAN İNSANLARIN TÜRK FUTBOLUNU YÖNETMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”
Hacıosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şimdi bu adaletsiz kararı ahlaksız şekilde veren insanlar, onların bağlı olduğu yani baba durumunda bulunan UEFA'nın belli delilleri somut bir şekilde ortaya koyup ceza veriyorsa, ahlak adalet peşinde koşan insanların ‘onlar farklı bir şekilde yorum yapıyor, biz farklı yorum yapıyoruz' diyemezsiniz. O zaman birilerine uşaklık yapıyorsunuz manası çıkar ortaya. Biz de uşaklık yapan insanların Türk futbolunu yönetmesine müsaade etmeyiz. Her şey ortada ama bunu gizlemeye çalışan insanlarda bu güne kadar her halde federasyon genel kuruluda bunların gözüne bakarak bunları söyledi. Kirliliğin üzerine daha fazla oturamaz kimse. Temizleyen insanlar orada oturacak.”

“TÜRKİYE'DE ŞİKE OLDUĞUNU DEMİRÖREN DE BİLİYOR”
Basın mensuplarının TFF Başkanı Demirören'in olaya bakış açısını sorması üzerine Hacıosmanoğlu, “Türkiye'de şike olduğunu kendisi de biliyor. 'Biz kurula sevk ettik' diyor. Kurullar da karar verdi. Ama kurulların ne kadar ahlaki karar verdiğini kendisine de izah ettim. ‘Türk futboluna temiz bir şekilde hizmet etmek istiyorsan, buradaki sürecin ortadan kalkmasını da sağlamalısın' bunu kendisine söyledim” açıklamasında bulundu.
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de binadan ayrıldı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Hacıosmanoğlu, UEFA, Türkiye'de, şikenin, olduğunu, tescillemiştir

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.