booked.net
 
 

 

Damat

'Balıkçılar batan gemideki göçmenlere yardım etmedi' tartışması

'Balıkçılar batan gemideki göçmenlere yardım etmedi' tartışması İtalya'nın güneyindeki Conigli Adası yakınlarında Somali ve Eritre uyruklu yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan batan tekneyle ilgili tartışmalar sürüyor.



İtalya'nın güneyindeki Conigli Adası yakınlarında Somali ve Eritre uyruklu yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan tekne battı. Şu ana kadar kesinleşmiş bilgilere göre 94 ölü var, yaklaşık 250 kişi kayıp ve 151 kişi kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, batan gemiyi görerek yardım etmediği iddia edilen balıkçılar tartışma konusu oldu.Tekne kazasını bölgede bulunan iki balıkçı teknesinin haber verdiği belirtiliyor ancak kazayı daha önce gören üç balıkçı teknesinin kazayı daha önce görüp göçmenlere yardım etmediği haberi tartışılıyor. Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nicolini yaptığı açıklamada, "Göçmenler bulundukları bölgede telefonları çekmediğinden kendilerini göstermek için ateş yakmışlar ve daha sonra gemi devrilince kendilerini suda bulmuşlar. Kurtarılan göçmenler yakınlarından 2 ya da 3 balıkçı teknesinin geçtiğini ve kendilerine yardım etmediklerini belirtiyorlar. Balıkçılar batan teknedeki göçmenlere yardım etmemişler çünkü ülkemizde daha önce bu şekilde insanları kurtaranlar "illegal mültecilere yardım suçu" ile yargılandılar. Hükümetin acilen ilgili kanunu değiştirmesi gerekiyor" ifadesinde bulundu.
1996 yılında Sicilya'nın Portopalo bölgesi kıyılarında yaşanan ve 225 göçmenin ölümüyle sonuçlanan benzeri bir kazanın ardından denize düşen göçmenleri kurtaran balıkçılar "illegal mültecilere yardım" suçunu işlemekten yargılanmışlardı.



BURAK ORTAHAMAMCILAR

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Balıkçılar, batan, gemideki, göçmenlere, yardım, etmedi, tartışması

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.