booked.net
 
 

 

Damat

Sevr yolunda adım başı dilenci

Sevr yolunda adım başı dilenci Nur Dağı'nda olduğu gibi Sevr Mağarasına çıkan yolda eline kazma-kürek alan onlarca dilenci, hacı adaylarını tedirgin ediyor



Çoğunluğu Türkiye, Afganistan, Pakistan, Türk Cumhuriyetleri ve dünyanın dört bir tarafından gelen hacı adayları, Sevr Mağarası'na çıkmaya çalışırken, ellerine kazma, kürek, balyoz ve çekiç alıp, merdivenleri tamir eder gibi görünen onlarca dilencinin duygu sömürüsüyle karşılaşıyor.Nur Dağı'nda olduğu gibi Sevr Dağı zirvesine çıkan sarp patikadan oluşan yollar ise merdiven ustaları görünümündeki dilenciler tarafından paylaşılmış. Kutlu zirve yolunda neredeyse adım başı karşılaşılan "miskinler", “yol yapıyormuş” gibi görünüp, gün boyu tek basamakla oyalanarak dileniyor. Sözde hayır toplayan dilenciler, metrelerce uzaktan gelen Hacı adayını tanıyıp diline göre yardım istiyorlar.
Hindistan, Bangladeş gibi ülkelerden geldikleri öğrenilen dilenciler, ellerinde balyoz, çekiç ve küreklerle bahşiş bekliyorlar. Ziyaretçilerin yaklaşması ile başlayan çalışmalar eşliğinde yol sadakası isteniyor. Kutlu Sevr Mağarası'na çıkan yolda da çok sayıda dilenci kendilerine verilecek 1 riyal (50 kuruş) için hacı adaylarına el açıp yalvarırken, Hacı adaylarını da tedirgin ediyor. Bir dilencinin günlük topladığı paranın ise 200 ila 400 Suudi riyali olduğu belirtiliyor.
(MEF-

İBRAHİM KILINÇ-MEFAİL AKÇATEPE

MEKKE

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Sevr, yolunda, adım, başı, dilenci

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.