booked.net
 
 

 

Damat

Sahte parayla iş adamlarını 1,5 milyon tl dolandırdılar

Sahte parayla iş adamlarını 1,5 milyon tl dolandırdılar İzmit'te bir iş adamını sahte dolarlarla otel almak bahanesi ile kandırarak 500 bin dolarını almak isteyen 3 yabancı uyruklu şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.



Şahısların İstanbul'da 2 iş adamını aynı bahaneyle 1 buçuk milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı.Edinilen bilgiye göre, Guatemala uyruklu Luis Alberto Castro Leiva (40), Somali uyruklu Tommy Magloire (30) ve Fil Dişli Sahili uyruklu Bejo Cerestin (33) isimli şahıslar İzmit'te tanıştıkları C.S. isimli iş adamına memleketlerindeki iç savaş yüzünden paralarını ülkelerinde bırakarak buraya geldiklerini ve paralarını Türkiye'ye getirerek burada iş yapmak istediklerini söyledi.Ülkelerindeki 4 milyon Euro parayı Türkiye'ye konsolosluk kanalıyla siyaha boyayarak getirebileceklerini paraların eski halini alabilmesi için ise özel bir solisyon gerekli olduğunu C.S.'ye anlatan yabancı uyruklu 3 kişi, solisyon alabilmek için C.S.'den 500 bin dolar para istedi. Paralarını Türkiye'ye getirdiklerinde ise C.S. ile birlikte ortak bir otel satın almak istediklerini belirten 3 kişinin durumundan şüphelenen işadamı durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Luis Alberto Castro Leiva, Tommy Magloire ve Bejo Cerestin isimli şahısları İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada şahısların euro ve dolar ebatlarında hazırladıkları siyah kağıt parçalarına solisyon dökerek özel bir makinede beklettikten sonra sahte para elde ettikleri tespit edildi.
Gözaltına alınan şahıslarla birlikte, sahte para yapımında kullanılan özel solisyon, renklendirici, özel yapım cihazlar, 5 bin euro sahte para ve birçok materyaller ele geçirildi. Şahısların İstanbul'da bulunan gecekondu mahallelerinde yaşadıkları ve aynı yöntemle İstanbul'da iki iş adamını 1 buçuk milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 kişi dolandırıcılık ve sahte para suçlamaları ile adliyeye sevk edildi.

NURİ DİNÇER AKÇAHARMAN

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Sahte, parayla, , adamlarını, 1, 5, milyon, tl, dolandırdılar

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.