booked.net
 
 

 

Damat

Umudu 2 bin kilometre uzakta aradılar

Umudu 2 bin kilometre uzakta aradılar Suriye'de yaşanan olaylardan kaçan 5 aile Edirne'ye yerleştirildi.



Edirne Valiliği tarafından Kaleiçi semti Doğanbey Mahallesi'nde bir apartman dairesine yerleştirilen 4'ü çocuk toplam 13 kişi, Kızılay'ın yardımlarıyla hayatlarını devam ettiriyorlar. İhtiyaçları devlet tarafından karşılanan Suriyeli aileler savaşın bitmesini bekliyor. Ailelerin günlük yemek ihtiyaçları ve kıyafetleri Kızılay tarafından temin ediliyor. Türk Kızılay'ı Edirne Şubesi'nin her öğlen yemek götürdüğü Suriyeli aileler, yemeklerini almak için Kızılay aracını kapıda bekliyorlar.

“SURİYE'DE ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORLAR”
Uçaklarla, bombalar ve gaz saldırıları yaparak çocukları öldürdüklerini söyleyen Ahin Muhammed, “Okullarımız, medreselerimiz çok kötü durumda, çocuklarımızın eğitimleri bizi için önemlidir. Bize bu imkanları sağladığınız için Allah size bolca bolca versin. Çok teşekkür ederiz, milletinizin, devletinizin bu davranışından Allah sizi aziz etsin. Son dönmde havaların soğumasıyla, bazı çocuklarımız hasta oldular, doktora ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olunursa seviniriz, Edirne'de bizlere sunulan bu imkanlar için teşekküre deriz” dedi.
Ailelerin içinde bulunan Rojin Osman ve Neyruz Osman'da savaşın bitmesini beklediklerini ifade ederek, geri dönmek için savaşın bitmesini, akrabalarının yanına dönmek istediklerini ifade etti.

“YAŞADIĞIMIZ BÖLGE ÇOK KÖTÜ DURUMDA”
Suriye'deki savaştan kaçtıklarını belirten İsmiya Müsliman yaşadıkları bölgenin çok kötü durumda olduklarını söyledi. Bu yüzden savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını dile getiren Müsliman, “Türkiye devletine Allah razı olsun, bizlere yardım ettiler” dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Umudu, 2, bin, kilometre, uzakta, aradılar

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.