booked.net
 
 

 

Damat

Adana'da ağabeyini öldüren sanık, 'Anama, avradıma küfür etti'

Adana'da ağabeyini öldüren sanık, 'Anama, avradıma küfür etti' Aile işletmesi olan mobilya atölyesinde kendisini işçi gibi çalıştırıp, sürekli hakaret ettiğini ileri sürdüğü ağabeyini öldüren sanık kendini savundu.



Adana'da aile işletmesi olan mobilya atölyesinde kendisini işçi gibi çalıştırıp, sürekli hakaret ettiğini ileri sürdüğü ağabeyini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak, cinayette ölenin de kusuru olduğuna dikkat çekilerek, sanığa ceza verilirken 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlandırılması istendi.Merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde 10 Ağustos 2013'de meydana gelen olayda kahvede arkadaşlarıyla okey oynayan Erdal Düşgün (46), kardeşi Tuğrul Düşgün (36) tarafından ensesinden vuruldu. Erdal Düşgün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olaydan sonra kaçan Tuğrul Düşgün bir gün sonra polisi arayarak teslim oldu.Tuğrul Düşgün, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, “Babamın yaşlılık nedeniyle bize devrettiği şirkette en büyük ağabeyim hariç, diğer kardeşlerimin hissesi var. Ağabeyim Erdal, aynı hisseye sahip olmasına rağmen bizden fazla alıyordu. Babam da buna göz yumuyordu. Bundan dolayı aramız açıldı. Özellikle bana işyerinde işçi gibi davranıyor 'Ben sana ne verirsem onunla yetineceksin. Seni öldürsem ne olur ki, zaten bekarsın. Arkanda malı bırakacak kimsen de yok' diyordu. Olaydan bir ay önce, evde bulunan çelik kasayı açınca bana kızdı. Sonra beni dövdü. Ayağımdaki platinden ve kilolu olmamdan dolayı karşı koyamadım. Ayrıca, şirketin ortak parasıyla oğlunu özel okulda okutmak istedi” dedi.İfade verirken gözyaşlarını tutamayan sanık, “Ben Karataş ilçesindeydim. Babamı telefonla aradım. Yayladan dönmesini ve ağabeyimle aramızdaki sorunu halletmesini istedim. Sonra ağabeyim telefonla beni aradı. 'Yiğitsen, erkeksen hurma bahçesine gel, seninle görüşelim. Gelirken de boş gelme, dolu gel. Aramızdaki problemi bugün halledelim. Gelmezsen ananı, avradını' diye küfür etti. 'Bugün geldin, geldin. Gelmedin, seni karı olarak görürüm bundan sonra' dedi. Ben de bu nasıl konuşma dedim. Telefonu kapatıp Adana'ya döndüm. Olay yerinden geçerken kullandığı aracı gördüm. Kahvede olabileceğini düşündüm. Kahveye girdiğimde, sırtı kapıya dönük, masada arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Bir anda nasıl olduğunu hatırlamadan belimden çıkardığım tabanca ile ona doğru hedef gözetmeden ateş ettim” diye konuştu.

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Tuğrul Düşgün hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, cinayette ölenin de kusuru olduğuna dikkat çekilerek, sanığın 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlandırılması ve 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep edildi.
Tuğrul Düşgün'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Adanada, ağabeyini, öldüren, sanık, Anama, avradıma, küfür, etti

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.