booked.net
 
 

 

Damat

Suriyeli ailenin dramı yürekleri burkuyor

Suriyeli ailenin dramı yürekleri burkuyor Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Antalya'ya gelen aile bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor.



Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Antalya'ya gelen Muhiddin Mesdo ve Ammune Mesdo çifti, oğulları, gelinleri ve torunları ile bir gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Üç odalı gecekonduda zor şartlar altında yaşayan 17 kişilik Suriyeli aile, memleketlerinden ve sevdiklerinden uzak bayram geçirmenin hüznünü yaşıyor.Suriye'deki iç savaştan kaçarak iki ay önce Antalya'ya sığınan 17 kişilik Suriyeli ailenin dramı yürekleri burkuyor. Zeytin ve ekmekle karınlarını doyuran aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.İkisi hamile kadın, 6 çocuk, 2 yaşlı ve gençlerden oluşan 17 kişilik aile, otobüsle iki ay önce geldikleri Antalya'nın Kepez ilçesinde parkta yaşamaya başlarken, aileye parkın bakım işlerini yapan Kepez Belediyesi'nde bir taşeron firma işçisi Yavuz Koşapınar yardım elini uzattı.Aileye Baraj Mahallesi'nde 200 liraya bir ev kiralayanKoşapınar, kendi eşyalarından da getirerek, Suriyeli ailenin barınma sorununa çözüm getirdi. Koşapınar, "Parkta aileyi görünce öğle yemeğimizi onlarla paylaştık. Bu insanların yardıma ihtiyacı olduğunu anladım. Elimden ne gelir diye düşünmeye başladım. Akşam iş çıkışı onları aldım komşumun evine yerleştirdim. Sonuçta onlar Suriyeli de olsa insandı. Ben onları o parkta bırakıp arkamı dönüp gidemezdim" dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile görüştüklerini ve belediyeden yatak, tüpgaz ve erzak yardımı aldıklarını anlatan Koşapınar, "İki tane hamile kadın vardı. Çıplak ayakla geziyorlardı. Komşum halı battaniye işi yapıyor ondan, halı ve battaniyeler aldım. Kursaklarında ekmek yok. Kendime aldığım ekmeğin aynısı aileye de alıyorum" diye konuştu.

HAMİLE KADINLARDAN BİRİ BEBEĞİNİ KAYBETTİ
17 kişinin 3 odalı evde yaşamaya çalıştığını belirten Koşapınar, "Hamile kadınlardan biri iki gün önce kanama nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisi yapıldı eve geldi Ama ertesi gün kanama nedeniyle çocuğu kaybetti. Hastane bizden para aldı. 6 aylık hamile bir kadın daha var. Şartlar hiç iyi değil. Bu şartlarda ceplerinde paraları yok. Küçük çocuklar var. Hepsinin ayağı çıplak betonda geziyorlar" diye konuştu. Asgari ücretle çalıştığını belirten Koşapınar, "Başbakandan, yerel yönetimlerden, iş adamlarından destek bekliyorlar. Çalışacak iş olsa çalışacaklar" şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMI'NDA ET YEMEDİLER
Kurban Bayramı'nda bu insanların bir lokma et yemediğini dile getiren Koşapınar, şunları söyledi:
"Benim gözümden yaş değil, kan akıyor. Benim kalbim kan ağlıyor. Zengin bir insan olsam her şeyimi vereceğim. Hayırseverlerden ve yöneticilerden yardım bekliyoruz” diye konuştu. Ailenin yaşadığı evin mutfağının bomboş olduğunu söyleyen Koşapınar, üç öğün kuru ekmek ve zeytin yediklerini anlattı.
Beş erkek ve 2 kız çocuk babası 63 yaşındaki Muhiddin Mesdo, savaştan kaçıp Antalya'ya geldiklerini ve kendilerine yardım eden Türk halkına teşekkür etti. Mesdo, savaşta her şeylerini kaybettiklerini ve Antalya'da zor bir hayat sürdüklerini kaydetti.
Evde bir odada yaşayan kadınlar ise, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in korkusundan sırtlarını döndü. Ayaklarında terlik olmayan bir kadın beton zemine basarak bulaşık yıkaması dikkat çekti.İSA AKAR- ADEM AKALAN

İSA AKAR- ADEM AKALAN

ANTALYA

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Suriyeli, ailenin, dramı, yürekleri, burkuyor

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.