booked.net
 
 

 

Damat

MHP ve BDP mecliste başörtüsü konusunda aynı fikirde

MHP ve BDP mecliste başörtüsü konusunda aynı fikirde MHP ve BDP bugün yaptıkları grup toplantılarında Mecliste başörtüsüne destek vereceklerini açıkladılar.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır" derken, BDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Meclis'te başörtülü milletvekili konusunda partisinin tutumunun özgürlükçü olacağını ifade etti.

BAHÇELİ'DEN "BAŞÖRTÜSÜ" AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis'deki grup toplantısın sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başörtülü kadın milletvekillerinin durumu ile ilgili bir soru üzerine Bahçeli, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır. Ancak ölçüsünü Meclis'e yakışır bir şekilde yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken bir kara çarşafla Meclis'e gelecek halleri yoktur" ifadesini kullandı.

Bahçeli, AK Parti Grubu'ndan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddenin yasalaşması için görüşme randevusu almadıklarını belirterek, "MHP'nin bu konudaki tavrı bilinmektedir. Bilinen bir tavrın nesini görüşmek için gelecekler? MHP, Anayasa Komisyonu'nun hedefleri doğrultusunda çalışmasını arzulamakta, masada kalmayı tercih etmektedir" diye konuştu.

MECLİS'TE BAŞÖRTÜYE YEŞİL IŞIK

BDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Meclis'te başörtülü milletvekili konusunda partisinin tutumunun özgürlükçü olacağını kaydetti.

BDP lideri Demirtaş, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, başörtülü milletvekillerinin Meclis'e girmesi konusunda bir soru üzerine, özgürlüklerin her yerde yaşanması gerektiğinin taraftarı olduklarını vurgulayarak, "Başörtüsünü de insan hakları ve özgürlükler meselesi olarak ele alıyoruz. Dolayısıyla partimizin bu konuda ki yaklaşımı özgürlükçü olacaktır" karşılığını verdi.

Anayasa konusunda AK Parti'nin grup başkan vekilleriyle görüşmesine yönelik bir soruya ise Demirtaş, "Henüz arkadaşlarımızdan randevu alınmadı. Alındığı takdirde görüşürüz. Görüşlerimizi ifade ederiz. Yok kendileri yapmak istiyorsa kendi takdirleridir AK Parti ve CHP Anayasa'yı sadece biz yapacağız diyorlarsa hayırlı uğurlu olsun deriz. Yoksa görüşmek ve uzlaşmak istiyorlarsa bizde önerileri alır değerlendiririz" diye cevap verdi.

Uzlaşmaya varılan 60 maddenin Meclise getirilmesi ile ilgili soruya ise Demirtaş, "Varsa bir teklifleri getirsinler sonra değerlendiririz. Partimizde tartışır değerlendiririz" karşılığını verdi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   MHP, ve, BDP, mecliste, başörtüsü, konusunda, aynı, fikirde

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.