booked.net
 
 

 

Damat

Bakan'dan valiye 'twitter' uyarısı

Bakan'dan valiye 'twitter' uyarısı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal medyada çok fazla vakit geçirdiğini anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu uyardı.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sosyal medyada çok fazla vakit geçirdiğini anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya, “Sayın Valim gecenin ikisinde yazarak (twitter) size yazan o kadar insanı kendinize bağımlı yapıyorsunuz. O kadar insanın yanında eşi var, diğerinin çocuğu var. O saati eşine, çocuğuna ayırsa aile huzuru açısından daha anlamlı olacak” dedi.Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Toplum ve Aile Derneği'nin düzenlediği "2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi", Cevahir Kongre Merkezi'nde başladı. Esenler Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleşen kongreye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda uzman katıldı. Kongrede konuşan Vali Mutlu, kendisinden örnek vererek, “Dün gece 03.00 gibi uyudum. 12'ye doğru dinlenmek için hazırlık yaptım. Yoğun bir gün geçirdik. Tam dinlenmeye geçelim derken, bağımsızlığın tadına varmadan yatmak mümkün olmadığından takipçilerimiz, dostlarımız sosyal medyada ne yapmışlar bir bakalım dedik. Bir baktık saat 03.00 olmuş. Zaman çok kıymetli bir hazine. Hep deriz ya sağlımızın ve zamanımızın kıymetini çok bilelim. Biz idareciler zaten o saate kadar ayaktayız ama takipçilerimizin o saatte hala ayakta olması anlamlı. Yazdığım her mesajın 10 saniye sonra cevabı geliyor” dedi.

"SAYIN VALİM KADAR BAĞIMLI OLMAMAK LAZIM"

Vali Mutlu'dan sonra kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu ise, bireylerin ruh sağlığının öneminden bahsetti. Kendi torunlarından örnekler veren Bakan Müezzinoğlu, “Ben bakıyorum benim torunlarım da var. Kızım çocukların sakin duyması ihtiyacı olduğu zaman yanında bir İpad. ‘Sen İpad'e bak, biz muhabbet edelim'. Çocuk senden yalnız ekmek istemiyor, yalnız iyi okutmanı istemiyor, ona değer vermeyi, onu anlamlı görmeyi, onunla o duyguyu paylaşmayı istiyor. Çocuk içine kapalı deniyor. Çocuğun artık sanal arkadaşları var, sanal hazları var. O çocuğu oraya iten kim? Çocuğun ruh sağlığı için zaman ayırmak görevimizdir” diye konuştu.Vali Mutlu'ya da göndermede bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Sayın Valim gecenin ikisinde yazarak (twitter) size yazan o kadar insanı kendinize bağımlı yapıyorsunuz. O kadar insanın yanında eşi var, diğerinin çocuğu var. O saati eşine, çocuğuna ayırsa aile huzuru açısından daha anlamlı olacak. Dijital çağa geçtik. 1994 yılından sonra doğanlar dijital yerlisi, ondan önce doğanlara dijital göçmeni deniyor. Dijital göçmeni olmak bir noktada biraz şans ama Sayın Valim kadar bağımlı olmamak lazım" dedi.Bakan Müezzinoğlu'nun sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bakan'dan, valiye, twitter, uyarısı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.