booked.net
 
 

 

Damat

'Kur'an öğrenmeye hiçbir şey engel değildir'

'Kur'an öğrenmeye hiçbir şey engel değildir' Engelli hafız Esma Kürekçi, kendi gibi görme engelli bayanların Kuran-ı Kerim öğrenmeleri için eğitim veriyor.



Şanlıurfa İl Müftülüğü Görme Engelliler Kuran Kursu'nda öğretmenlik yapan görme engelli hafız Esma Kürekçi, kendi gibi görme engelli bayanların Kuran-ı Kerim öğrenmeleri için eğitim veriyor.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen Şanlıurfa İl Müftülüğü Görme Engelliler Kuran Kursu'nda görme engelli 16 bayan Kuran-ı Kerim öğreniyor. 16 bayan, kendileri gibi görme engelli hafız Esma Kürekçi tarafından eğitim alıyor.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tahsis edilen araçla evlerinden alınan bayanlar, kurstaki eğitimlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak ve Sayın Hocamız Esma hanımefendinin de desteğiyle görme engeli vatandaşlarımıza 7 gün saat farkı olmaksızın Kuran- Kerim eğitimi veriliyor. Eğitimler çerçevesinde görme engeli kardeşlerimiz yine Müftülük tarafından evlerinden alınarak ders bitimi evlerine geri götürülüyor. Şanlıurfalı vatandaşlarımız bunu bilsin. Görme engelli çocuklarımız, insanlarımız var. Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyen görme engelli vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Başvurmak isteyenler İl Müftülüğümüze müracaat etsinler” dedi.

Görme Engelli olan ve aynı zamanda hafız olan Esma Kürekçi ise şunları söyledi:
“Okul okuduktan sonra böyle bir fırsat elime geçti. Ben de burada görme engelli kardeşlerime faydalı olmak için Kuran-ı Kerim öğretiyorum. İnşallah Allah katında kabul olunur ve bunu herkes bilsin ki Kuran-ı Kerim öğrenmeye hiçbir şey engel değildir.”

HABER: MUSTAFA BENZER

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kuran, öğrenmeye, hiçbir, şey, engel, değildir

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.