booked.net
 
 

 

Damat

Madde bağımlısı genç, ABD'li bilim adamını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Madde bağımlısı genç, ABD'li bilim adamını anlatırken gözyaşlarını tutamadı ABD'li bilim adamı Dr. David J. Powell için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından anma töreni düzenlendi.



Uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuklar üzerine yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve önceki gün bir kaza sonucunda hayatını kaybeden ABD'li bilim adamı Dr. David J. Powell için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından anma töreni düzenlendi.Düzenlenen törende madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan ve yaklaşık 1,5 yıldır tedavi gördüğü öğrenilen Müslüm K., ABD'li bilim adamından bahsederken gözyaşlarını tutamadı. Kürsüye, ABD'li bilim adamıyla ilgili geçirdikleri günler hakkında açıklama yapmak üzere çıkan Müslüm K., madde bağımlılığından bir gün kurtulma umuduyla yaşadığını belirtti. Müslüm K., “O da bizim gibi uyuşturucu kullanıyormuş. Azim etmiş ve sonunda uyuşturucuyu yenmeyi başarmış. Belki bir gün biz de onun gibi oluruz. Biz onu gerçekten çok seviyorduk. Allah rahmet etsin” diyerek kürsüden gözyaşları içinde indi.ABD'li bilim adamı Powell için düşüncelerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Powell ile 2006 yılında tanıştığını söyledi.Bu tür programlarda konuşmanın çok zor olduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, Powell'in en iyi yaptığı işin eğitim olduğunu belirtti. Powell ile tanıştıktan sonra kendisine gelen teklif doğrultusunda Gaziantep'te sokak çocuklarının rehabilitasyonu için bir merkez kurma fikrini sıcak karşıladığını ve akabinde Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi'ni kurduklarını aktaran Güzelbey, o günden bu yana 600'e yakın çocuğun tedavi edildiğini ifade etti.
Merkezin ilk açıldığında sadece erkek çocukları alındığını, ancak son dönemlerde kız çocuklarını da alarak tedaviye başladıklarını belirten Güzelbey, 2008 yılından bugüne kadar 741 kişiden 574'nün problemli madde kullandığını, 332 yasal sorun yaşadığını, 74 tanesinin ise cezaevinde kaldığını kaydetti.“Eğer Dr. Powell ile bu merkezi faaliyete geçirmemiş olsaydık bugün bu çocukların sayısı daha da artmış olurdu” diyen Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Bizim tespitlerimize göre bugün çocuklarda madde kullanım yaşı 11, sigara kullanım yaşı ise 9,5'a düşmüş durumda. Bugün bizim bu merkezde birçok bağımlı çocuk tedavi edildi ve değişik mesleklerde işe başladılar. Hatta üniversiteyi kazananlar bile var.”Güzelbey, bu merkezin yapımında kendilerine yardımcı olan ve maddi olarak destek veren işadamı Hüsnü Özyeğin'e de teşekkür ederek, “Onu da buradan saygı ile anıyorum” dedi.Powell'in öncülüğünde kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Gençlik Rehabilitasyon Merkezi'nde yine Dr. David J. Powell'ın adının verildiği konferans salonunda düzenlenen anma törenine; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, emekli Merkez Valisi Erhan Tanju, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, gençlik merkezi personelleri ile burada tedavi gören bağımlı gençler katıldı.

FATİH SEBZECİ

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Madde, bağımlısı, genç, ABDli, bilim, adamını, anlatırken, gözyaşlarını, tutamadı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.