booked.net
 
 

 

Damat

 Cumhur İttifakı'nın halleri..!! - 24/11/2020





Halide Edip Görgülü
E-Posta
İşler sarpa sarınca, Akp, acilen- kapsamlı ve de sürekli tekerrür eden bir reform hummasına tutuldu..
Ekonomide, hukukta ve de toplamda tüm demokratik nizamda reform nidaları, ittifakın büyük ortağının öncülüğünde pıtrak gibi gündeme düşmeye başladı, küçük ortak bermutat, "ortağım neyler, neylerse güzel eyler" desteği ile, hazır kıta görevinde -siyaseten iman tazeledi..
Bu kadar yıl sonra, hala hukukta, demokraside reform iddiası ile toplumun önüne çıkmak, Hüsamettin Cindoruk'un deyişi ile millete "pişmanlık dilekçesi "vermeye benziyor..
Adeta, bu konularda işleri berbat ettim, beceremedim- bir kere daha deneyeceğim, itirafı ...
Bakımsız, muayenesi zamanında yapılmamış, marş basmayan otomobilin , civardakilerin el atması ile ittirilmesi gibi...
Daha ortada fol ve yumurta yokken, , YİK üyesi olarak, heyecan ile gecikmiş bir vicdan temaşasına yeltenen eski TBMM Başkanı gümbürtüye gitti, Cumhurbaşkanının ve küçük ortağın şahsiyetini rencide eden istiskallerine dayanamadı, istifa etti...
Hukuk güvenliği, yargı bağımsızlığı gibi Hukuk Devleti'nin olmazsa olmazları, cemaat çetesince yapılan Ergenekon yargılamaları sürecinde kimsenin aklına gelmedi, hatta ne yazık ki, bugünün vicdanlısı, sayın Arınç, masumlar zindanlarda çürütülürken ortalığa dökülen feryatları, "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" diyerek, def'i hacet benzetmeleri yaptı..!!
Şimdilerde de, bu kadar hakarete sadece, emekli kahvesi görünümünde bir kurul üyeliğinden istifa ederek , sözde "tepki" veriyor..
Partinin kurucusu," istişare etmeden " veya izin almadan, usulen bir iki caf caflı kelam edip, demokrasi meftunlarına kav çakmaya teşebbüs etti, ittifakın her iki kanadı tarafından lince uğradı..
Hukukun, yargının olmadığı zamanlarda da insanlar, sadece itibar katliamına değil, sahte yargılamalar ile tıkıldıkları mapus damlarından musalla taşlarına yatay geçiş yapıyorlardı..
Sayın Arınç, belki de o haksız sözlerinin bedelini ödüyor.
Hukuk güvenliği, yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı, vicdan gibi kavramlar ağız içinde çalkalarken kolaydır, ama gerçekler başkadır.......



Halide Edip Görgülü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.