booked.net
 
 

 

Damat

 Erdoğan cenaze törenlerine katılmadı ama yas ilan etti..!! - 02/08/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye Tahran'da bir suikast sonucu öldürüldü.
Helikopter kazasında ölen bir önceki Cumhurbaşkanı yerine yapılan seçimi kazanan ve reformist kanattan sayılan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için gittiği Tahran'da hem de askeri garnizon içindeki bir misafirhanede ve de , Yeni Cuımhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'ın ikameine - yakın bir konutta vuruldu..
kadınların başları açık gezemediği, gezenlerin anında sopalandığı- bir kadın yakın sayılabilecek bir tarihte dövülürken öldürüldü- bir sıkı gözetim düzeninde, askeri koruma altındaki misafirini koruyamayan binlerce yıllık bir devlet geleneğinden bahsediyoruz.
Buradan çıkan sonuca göre; Hamas siyasi şefi, yerine , yemin törenine giden herhangi bir başka ülke temsilcisi de öldürülebilirdi..
iran, artık, güvenli ülke katagorisinde değil...
Yine, yakın zaman önce, İran nükleer programın kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen saldırıda öldürülmüştü, ki bu yıllarda , İranlı önemli nükleer bilimciler de benzer suikastlarda hayatlarını kaybettiler..
2020 yılında Bağdat havalanında öldürülen bölgeninin en önemli askeri figürlerinden Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, memleketi Kerman'da yapılan cenaze töreninde çıkan izdihamda da 50'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı...
Ne misafirlerini ne de kendi bilimcilerini koruyabiliyor, ne de cenaze törenlerinde asayişi sağlayabiliyor....
Ama başı açık kendi kadınlarına göz açtırmıyor atmaca gibi takip ediyor, dövüyor, ölçüyü kaçırıyor, genç kızları döverek öldürüyor,
sonuç olarak, binlerce yıllık pers medeniyeti 21'nci YY'da her bakımdan çağın gerisine düşüyor..
İsmail Haniye, Türkiye'yi komşu kapısı yapmış bir siyasi islamcı, ağırlıklı olarak Katar ile Türkiye arasında bir yaşam sürdürdüğü biliniyor,.. Erdoğan'ın şahsi dostu..
Yakın zamanda ailesinden önemli kayıplar verdi..
Erdroğan'ın hem bu nedenle işi zor,, hem de yakın zamana kadar İsrail ile ticari ilişkilerin sürdürülmesi tepkilere neden oluyor, Ticaret Bakanını Kayseri'deki gıyabi cenaze namazında, neredeyse bu nedenle hırpalayacaklardı..
Erdoğan Cuma namazını Üsküdar'da evine yakın bir Camii'de eda etti....
Ayasofya da kalabalık bir cemaat gıyabi canaze namazı kıldı, orayı tercih etmedi...
Erdoğan , Kuvayı Milliyeye benzettiği, Anadolu savunmasının başlangıç noktası olarak gördüğü Hamas'ın siyasi kanat şefinin , hem Tahran da yapılan hem de Doha'da toprağa verildiği cenaze törenlerine katılmadı..
Oysa, cenaze törenlerini önemseyen ve siyasi mesaj vesilesi yapma konusundaki hassasiyeti bilinen bir siyasetçi...
Haniye'nin cenaze namazları, Orta Doğu'nun geleceği konusunda çok önemli mesajlar verilebilecek fırsatlar sunuyordu..
Erdoğan bu fırsatları heba etmiş görünüyor.. 1 Günlük yas ilan edip, cenaze namazlarında düşük profillerde kalmak, pek tarz-ı siyaseti değil ama, boş retoriklerden ziyade gerçekçi olma zorunluluğu da ortada..
Olaylar umulandan da öte hararetli bir döneme işaret ediyor , müddebir olmakta fayda var...




Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.