booked.net
 
 

 

Damat

 Teğmenler; Mangal yapıp Ferdi Tayfur' mu söyleselerdi....!! - 06/09/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Teğmenler, mezuniyet törenlerinde- protokol sonrası- dönem birincisi kadın Teğmenin söylediklerini tekrar ederek, bir yemin metnini müştereken okumuşlar, kılıçlarını da kınlarından çıkarmışlar...
Asker allerjisi tedavi kabul etmez ve yemin metnindeki Mustafa Kemal adından aşırı huy kapan zümrelerin hassas burunları darbe/isyan kokusu almışlar, adeta , kanırta kanırta bir soruşturma açılmasını tahrik ettiler..
Bakanlık , Savunma Üniversitesinden mezun olup TSK'ne intisap eden rutbelil askerler hakkında, daha kıta görevlerine çıkmadan , soruşturma başlatarak , "hoşgeldiniz" demiş..!!
En son rejim değişikliği ile, Teğmenler, ordu mensubu fakat, (emir, komuta bakımından), siyasi bir makam olan Milli Savunma Bakanlığının siyasi takdirinde..
Karacı teğmenler , tören protokolü sona erince, kendi aralararında , Anayasanın amir hükümlerini içeren ve düne kadar geçerli olan bir yemin metnini bir ağızdan okurdukları için , siyasi bir memuriyet olan Savunma Bakanlığınca soruşturma açılıyor ve Kara Kuvvetleri Komutanlığından tek bir ses yok..
Komutanlık, kendi askerlerine - siyasetin çarkları arasına atılırken- , sahip olma cesareti gösteremiyor..
Kara Kuvvetleri Komutanlığı , siyasi bir sekreteryanın emir subaylığımıdır..!!
Askeri vesayeti ortadan kaldırıyoruz nidaları ile -bütün askeri kurumları sil baştan yapanlar, bugün , genç teğmenlerin kılıçlarından neden bu kadar korkarlar..!!!
Bu genç askerler , bu iktidar iklliminde yaşadılar, eğitildiler , fetö deccalları sonrası yeniden kurgulanan askeri kurumlarda yetiştiler ..
Mezuniyet törenlerinde mangal yapıp Ferdi Tayfur şarkıları söyleselerdi , soruşturmaya uğramayacaklardı...
Ama , asker yeminini tercih etmişler.. yakışanı yapmışlar..
Peygamber ocağı, her siyasinin eline kepçe alıp karıştıracağı bir kazan olmamalıdır..




Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.