booked.net
 
 

 

Damat

 Katerina da Meis'e çıktı.!! - 14/09/2020





Gül Tanyeri
E-Posta
Akdeniz nerdeyse yangın yeri, herkes enerji kaynaklarında , münhasır ekonomik alanlar üzerinden hak sahipliği iddiasında , harp gemileri, sondaj gemileri hatta nükleer enerji ile çalışan bir uçak gemisi , bayrak gösteriyorlar..
Meis adası ile ilgili olarak özel hassasiyetimiz var, Yunanistan , askeri birlik çıkartıyor, silahlandırıyor, yerli yersiz bakanlar, yüksek rütbeli subaylar, denetlemeler yapıyor, kuzu dahi çeviriyorlar..
Türkiye'nin ikazlarını dinlemiyorlar, hafife alır gibiler..
Meis adası üzerinde "egemenlik" tartışmaları, kıyıdaşlık, kıtasal haklar ve "münhasır ekonomik alanlar" üzerinden yapılıyor. Tavla oyununda vido çeker gibi karşılıklı navtex'ler ilan ediliyor, süreler doluyor, yenileniyor, sanki, bilgisayar oyunu oynanıyor....
Bir dönem "Türk gölü" olarak bilinen Akdeniz'de, bugünlerde, Türkiye , değeri nedir bilinmez ama- hakiki bir yalnızlık içinde..
NATO bir taraftan, AB bir taraftan kurt kapanına alınırken, aynı zamanda; bölgenin haracını yemeğe soyunan irili ufaklı ittifaklar karşısında, dümen tutmaya çalışıyor.
Bazen yüksek perdeden, alayına gider yapıyor, hemen ertesinde , "müzakereye hazırım" uysallığına bürünüyor, özetle, "yalpaya düşmüş" gemi durumunda.. ..
Pazar günü, Yunanistan'ın bayan Cumhurbaşkanı, Meis adasına helikopterle indi, yunan jetleri kendisine eşlik etti, yüksek topuklu ayakkabıları ile adeta partiye gider gibi gitti yetinmedi "babasının malı gibi" adada geceledi, hemen yanı başındaki, egemenlik bakımından Yunanistan ile hiçbir ilişkisi bulunmayan Kara adayı ziyaret de programında gözüküyordu.
Ege'de fiilen portföylerine kattıkları adalar gibi, bu adayı da gözüne kestirdiği şüphesi doğdu.
Bizim Milli Savunma Bakanı da, bir deniz mili ötede bulunan Kaş sahillerinden kendisini, izledi, Cumhurbaşkanı madam Katerina ya ziyareti nedeniyle, medya mensupları aracılığı ile sitemde bulundu.
Tam da bu esnada , seyir ve sondajların yunan tarafında nerdeyse Korona alerjisi yaratan Oruç Reis sondaj gemisi, Antalya Limanına döndü.
Kırkpınar ağzı ile, biraz "alttan güreşiyor", gibiyiz, kendi oyunumuzla düşmeyelim. aman dikkat ..!!



Gül Tanyeri


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.