booked.net
 
 

 

Damat

 Futbol Federasyonu yine topa giremedi..!! - 18/12/2020





Metin Kalaycı
E-Posta
Yayıncı kuruluş son zamanlarda adet edindiği gibi yine çamura yatmış, yükümlülüklerini yerine getirmemiş, ödemeleri aksatmış..
Kulüpler Birliği de dahiyane bir protesto yöntemi bulmuş, takımlar bu hafta oynanacak, maçlarda ilk 60 saniye hareketsiz kalıp, oyunu donduracaklarmış..
Breh, breh, bu ne şedit protesto, insanın tüyleri diken, diken oluyor..!!
Yabancı bir kuruluş olan yayıncı ile sözleşme yapıyorsun, adamlar, ikide birde mızıkçılık yapıyor, kur sabitlemesi istiyor, total ödemeden büyük oranlarda kesinti yapıyorlar velhasıl, her türlü sözleşme hukukunu ihlal ediyorlar, istediklerini koparıyorlar ve fakat buna rağmen, ödemeleri aksatıyorlar, kuşa çevrilmiş mukavele hükümlerine dahi riayet etmiyorlar....
Pandemi nedeniyle, seyircisiz, karton mankenler önünde maç yapan, zaten zorda olan kulüpleri temsil eden birlik, bula bula, ilk altmış saniyede havaya bakıp ıslık çalma protestosu yapmaya karar veriyor...
Muhtemelen, TFF ile ortaklaşa bu kararı alıyorlar....
Hak hukuk ancak böyle korunur..!!
Yayıncı kuruluş, Katar orijinli, , ülke kontenjanından nerdeyse özel himaye altında, taşıyor, .. Emirliğin kodamanları, Türkiye'yi neredeyse mesken tutmuş gibiler, sürekli menkul gayr-ı menkul ayırt etmeden , yatırım yapıyorlar, eli kulağında , tanklarımızı da imal edecekler, eksik olmasınlar...
Kulüpler Birliğini yönetenler ve federasyon bu dahiyane ve ürkütücü protestoyu yaparken, oyun kuralları bakımından bazı sorunlar ortaya çıkabilir..
Müsabakalar öncesi, ırkçılık karşıtı veya uful(ölen) eden bir kişinin hatırasına saygı ve benzeri . sembolik gösteriler yapılabiliyor ..
Bu seremonial davranışlar, tamamlandıktan sonra başlama düdüğü ile müsabaka başlıyor.
Federasyon ve Kulüpler Birliğinin bu tavrı hiçbirisine girmiyor.. Yayıncı kuruluş tarafından hakkı olan paraları hukuka aykırı olarak ödenmediği için bir nevi sızlanma ritüeli..
Ülkede hak aramak özgürlüğü var, bu meblağda bir sözleşmede şartlar nasıl belirlenmiş, ihlali halinde hangi teminat öngörülmüş, teminatın akıbeti hakkında hangi düzenleme yapılmış- bilinmiyor..
2017'den bu yana, yayıncı kuruluş sürekli kayış atıyor, Kulüplerin elinde hukuki bir çare yok mu ki, sürekli bir sızlanma hali içindeler..
Ayrıca, başlama düdüğünden sonra , oyunculardan biri, topa müdahale eder ve rakip kaleye gol atarsa, gol nasıl geçersiz sayılacak, VAR'a mı gidilecek..!!
Hakemin, başlama düdüğünü çaldıktan sonra, ortaya çıkan buzlanma hali ile ilgili bir kural sorumluluğu yok mu..
Bu durum yaygınlık kazanırsa, yarın bir gün iki takım karşılıklı anlaşıp , başlama düdüğünden sonra şöyle bir on dakika- birbirimizin sırtını sıvazlayarak- dostluk gösterisi yapalım derlerse, ne olur..!!!
Siz hakkınızı alamıyorsunuz , üstelik arama cesaretiniz de ortada yok,, , tv başındaki insanlara gösteri yapıyorsunuz....
Biraz ciddiyet..!!!




Metin Kalaycı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.