booked.net
 
 

 

Damat

 Yancılığın zirvesine Habertürk yerleşti..!! - 24/01/2023





Fatmagül Mağdur
E-Posta
Habertürk muhabiri, küçük bir çocuk ile, "karne hediyesi" üzerine mini bir söyleşi yaptı..
Çocuk karne hediyesi olarak annesinin kendisine pirzola aldığını söyledi.
Muhabir bu cevap üzerinden, hiçbir yönlendirme yapmadı, çocuğun karne başarısını övdü..
Muhabirin, orta yolda, bir o yana , bir bu yana yalpa yapan medya gurubuna mensup olduğu düşünülürse , zaten, herhangi bir köpürtme yapması beklenemezdi..
Haber içerik olarak ilgi çekti, çokça izlendi.
Halkın çoğunluğu kasap dükkanlarına "saygılı" mesafesini koruyor..!!
Et fiyatları, dünyanın en komik "fiyat" yarışında, dünya yüzünde , muhtemelen -tek örnek olarak -peynir fiyatları karşısında geride kalıyor...!!
Buna rağmen, et fiyatları el yakıyor, millet, kemik suyuna çorbaya kesin dönüş yaptı, et konusunda ümitlerini atiye(geleceğe) terk etti..
Ama günde kahvaltı dahil üç öğün et yiyenler!!, bu haberde hükümet karşıtı bir durum sezdiler ve haber konusu çocuğun ailesini bulup konuşturdular....
Ana öfkelendi," 'pirzola' alınganlığı ile; biz neredeyse protein zehirlenmesi "tehlike" sınırındayız , sürekli et yiyoruz, "oğlumun şakasını ciddiye almışlar" dedi ve dolayısı ile muhabir "yandaş" medyada "yönlendirme" ile suçlanmaya başladı.
Halbuki, yayınlanan bölümlerde, hiç yönlendirme yoktu, çocuk özgür iradesi ile konuşuyordu ve hiç de şaka yapar bir görüntü içinde değildi.
Samimi beyanları toplumsal hassasiyeti etkilemiş ve gerçek duruma ayna tutmuştu....
Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine gelmiş bir fiyat sarmalından geçiyor, hayat pahalılığı, ortalama vatandaşları da yoksulluk sınırına çekti..
Okul çantalarına "beslenme" olarak kuru ekmekten başka şey koyamayan mahçup ve üzgün anneler ve bu nedenle okula gitmek istemeyen gururu incinmiş çocuk haberleri her yerde
Gut olma tehlikesi ile karşı karşıya olan yandaş medya, bu haberlere itibar etmiyor, edenlere de aman vermeme gayretinde.
Habertürk, sadece işini yapan bir muhabirini, "yancıyız, buradayız" mesajı için harcadı..
Bu basın emekçisinin kapı dışarı edilmesi; et fiyatlarını düşürmez. İktidar eteklerinde ne kadar etki yapar bilinmez, ama "bu haksızlık ve ayıp", bu arkadaşların sicillerine kazınır ve ömür boyu takip eder...


Fatmagül Mağdur


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.