booked.net
 
 

 

Damat

 Muharrem İnce , bu dönemin Bölükbaşı'sı olmaya aday..!!! - 20/03/2023





Hasan Kalyoncu
E-Posta
Muharrem İnce, 2018 yılında ana muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı oldu, iktidar yılgını kitleler kendisini özveri ile destekledi, , seçim sonuçları netleşmeden , Erdoğan'ın kazandığını ilan etti..
Seçim sonuçları açıklanmadan, en yakın rakibinin kazandığını ilan eden ilk siyasetçi olarak tarihe geçti..
Halbuki, seçim sürecinde meydanları coşturmuş, kitlelerin itirazına tercüman olmuş, kendi ifadesi ile "bu iş tamam" iddiasını ortaya koymuştu..
YSK, tereddütleri hakkında da, binlerce avukat ile , YSK 'nu ablukaya alıp, sandığa giren oyları"firesiz" çıkaracağı vaadinde de bulunmuştu.
Kampanya yorgunluğu veya bilinmeyen bir nedenle-amiyane tabirle- teslim bayrağını "erken" bir saatte çekmiş ve "adam" yola devam etmişti..
Seçim meydanlarında yüzbinleri toplamış fakat, sonuç olarak , %30.67 oranında bir oy alabilmişti.,
İnce, çekirdekten, alaylı bir siyasetçi olarak temayüz ettti, usta retorikler ile belli bir sempatizan kitlesine sahip bulunuyor.
Türk siyasi hayatının renkli simalarında Osman Bölükbaşı'nın hitabet gücünü hatırlatan retorik özelliklerine sahip..
Kitlelere kendini dinletiyor, son zamanlarda, daha ziyade, genç kuşak seçmemin radarında, 2018 yarışında , oy verenler, seçim gecesi, ortada bırakıldıkları duygusu taşıdıkları için bu defa fazla kulak kabartmıyorlar..
Chp genel Başkan adayı da oldu, siyaset yarışında yükseklere talip ..
Bu dönem de, tarihi seçim olarak kabul edilen, 14 Mayıs için , bahtını bir kez daha denemeye karar verip, yeniden aday oldu.
İlk tur için %30'lar, ikinci turda da %60'lar hedefini koydu.
Halbuki, muhalefetin büyük kısmının arkasında olduğu 2018'de, ilk turda kaybetmişti..
Osman Bölükbaşı, Sorbon eğitimli, bir siyasetçi ve nispeten küçük bir parti lideri olarak, 1961 Genel Seçimlerinde ; %13.96, 1965 'te; %6.26 ve 1969 seçimlerinde de ; %3.22 oy alarak, bir zaman sonra siyaseti sonlandırdı..
Bölükbaşı'nın performansını yakalayabilir mi bilinmez, ama adaylık süreci ile -istemese de -yine "adam" a el veriyor gibi..!!!



Hasan Kalyoncu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.