booked.net
 
 

 

Damat

 Tahkikat Encümeninden, "etki ajanlığına" biçare demokrasimiz..!!! - 28/05/2024





Serdar Kalın
E-Posta
27 Mayısın sene-i devriyelerinde, -geriye dönük değerlendirmelerde- Tahkikat Encümeni, her zaman üzerinde durulan konuların başında gelir..
Neredeyse, askeri müdahalenin meşruiyet gerekçesi gibi gösterilir, demokrasinin ölüm fermanının bu tasarrufla ilan edildiğine vurgu yapılır.
Ülkenin yarısının kanaatine göre; bugünkü tek kişilik hükümet sistemi uygulamaları ile bir demokrasi ucubesine işaret ediyor..
Rejim değişikliğine konu Anayasa Referandumunda ne söylenmiş ise tersi çıkmış durumda, kanun teklifleri , yasama organı dışında gizemli bir mahalde, yine gizemli kişilerce hazırlanıp, tasdik için meclise getiriliyor, sayısal avantaj nedeni ile, nerdeyse otomatik bir onay prosedürü ile kanunlaşıyor..
Maliye Bakanı, "çalışma saatlerini azaltmak için genel kurul çalışmalarında, külliyeden gelen kanun tekliflerinin görüşülmesinden feragat edilip, doğrudan yayınlanmak üzere resmi gazetenin basıldığı matbaaya gönderilirse, elektrik sarfiyatından tasarruf edilir, "zor zamanlardayız" dese, genel bir kabule mazhar olabilir.. !!
Millet , genel kurul çalışmalarını ne kadar izliyor bilinmez, neticesi belli bir maçın ;ne kadar taraftarı olabilir ki..!!
Son zamanlarda , "Etki Ajanlığı" konusu gündemi kuşatmış vaziyette..
Yeni (9'ncu)Yargı Paketinde; Ceza Kanunun bir maddesine, Madde 339
"Devlet güvenliği İle ilgili belgeleri elinde bulundurma" suç tipine, madde ekleyerek, 339/A olarak yeni bir suç ihdas ediliyor..
Ajanlık, casusluk anlamında kullanılıyor.
Ceza Kanununda," Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" başlığı altında bayağı teferruatlı düzenlemeler var..
Ama cin fikirliler, "diğer faaliyetler" gibi, don lastiği benzeri bir ölçütü da eklemek niyetindeler..
Böylece, herhangi bir faaliyetin bu madde kapsamında suç teşkil edebilmesi için , subjektif bir yorum ile kime niyet ederlerse, uygulayabilecekler..
1960/18 Nisan'ında ; Tahkikat Komisyonu, muhalefetin ve basının faaliyetlerinin tahkik edilebilmesi için kurulmuştu..
27 Nisanda da ,TBMM'de, Tahkikat Encümenlerinin Vazife ve Selahiyetleri Hakkında Kanun kabul edildi , ertesi gün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi..
"Etki Ajanlığı" Kanunu da muhalefet ve muhalif basın faaliyetleri için kanunlaştırılacak...
Bu kadar sene sonra, muhalefet ve muhalif basın, üzerlerine ışıldak tutulması gereken tavşan gibi mütalaa ediliyor..
Demokrasimiz ki, bir dönem -liberal cemaat ve cemaat ortaklığının gayretleri ile "ileri demokrasi" hedefine doğru yola çıkmış bir tramvaydı..- !!,
Bugün hala, "benim oğlum bina okur , döner, döner gene okur. "darb-ı mesel'inde olduğu gibi, raydan çıkmadı ama yerinde sayıyor..!!,






,


Serdar Kalın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.