booked.net
 
 

 

Damat

 İçişleri Bakanı AKP'ni ve kendini ihbar etmiş..!! - 07/08/2024





Serdar Kalın
E-Posta
Atanmış İçişleri Bakanı her güne, ne kadar güvenlik operasyonları yapıldığına dair , X mesajları ile başlıyor..
1 Yıla yakındır Bakanlık yapıyor, yaptığı operasyonlrın hacmine ve vüsatine bakılırsa , kendisinden önceki Bakan'ın ki; - Bakanlıkta en uzun süreli görev yapmış siyasetçilerden biridir -döneminde , ülkenin bir suç ve suçlular cenneti olduğu gerçeği ortaya çıkar...
Aynı parti bünyesinde görev yaptıkları nazara alınırsa - yıllara sari olarak- İçişleri Bakanlığı ciddi bir görev zaafiyeti göstermiş ve bugünkü operasyonların yapılması zorunluluğunun doğmuş olduğu anlaşılıyor....
Parti Devleti haline gelmiş olan bugünkü rejimde -bu kadar vahim bir zaafiyetin nasıl bir sorumluluk doğurduğu ??- sorusu , şimdilik askıda bulunuyor..
Yeni Bakan, hergün yaptığı operasyonlar ile ,yurt içinde yuvalanmış ve - nereden ve nasıl geldiği belirsiz - dünyanın her yerinden her seviyede mafia tipi örgütlenmeleri çökerttiğini iddia ediyor..
Görevinin gereğini yaptığı inkar edilemez, ama , aynı zamanda , dolaylı yoldan,bu kadar kriminal hale gelmiş düzenin sorumlularının kimler olduğunu da açığa çıkarıyor..
Yaklaşık 22 yıllık bir tek parti iktidarının birinci derecede sorumlu olduğu tartışılmaz bir gerçek...
Bürokrasiden geldiği için , kişisel performans değerlendirmesi yaparken mevcut iktidarı da zora sokuyor.
En son, AKP Genel Merkezinde , -İnsan hakları Eğitim Programında- , ne alaka ise , Bakanlığı ile ilgili bir brifing verme ihtiyacı hissetmiş..ve tüyler ürpertici bir açıklamada bulunmuş,
Bakan, ülkeyi adeta işgal etmiş olan milyonlarca Suriyelinin 729 bininin adreslerinde bulunmadığını, kayıp olduğunu itiraf etmiş..
Bir ülke düşünün ki, resmi kayıtlarla statüsü belirsiz/tartışmalı 3 milyon 102 bin olan yabancı nüfusun 729 bini adresinde bulunmuyor nerede oldukları meçhul..!!
İçişleri Bakanı da bu hazin gerçeği, ilk defa başlığı altında , iktidar partisinin genel merkezinde ifşa ediyor..
Bu beyanlarının nasıl bir hukuki ve görev sorumluluğuna tekabül ettiğini değerlendiremiyor..
Ağır bir güvenlik sorununu , bir parti toplantısında sıradan bir olay gibi dile getirebiliyor..
Akp ve cumhur ittifakı ağır bir iktidar yorgunluğu içinde , uzun zaman , her türlü sorumluluğu , beceriksizliği , neredeyse Cumhuriyetin kuruluş yıllarına kadar götürüp, teflon tava siyaseti güttüler , ama o günler bitiyor ve bu ittifak hala farkında değil..!!



Serdar Kalın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.