booked.net
 
 

 

Damat

 Diyanet Başkanı'nın kılıcı, Teğmenlerin kılıçları.. - 02/09/2024





Recep Peker
E-Posta
Diyanet İşleri Başkanının -Cumhuriyetin kurucularına laf çakmak dahil- , Mihrap'ta kılıç çekmek serbestisi var..!!
Diyanet , bürokratik olarak yaygın, birçok Bakanlık üzerinde bütçe olanakları olan, 80000 üstünde cami cemaati ile direkt olarak temas edebilen, özetle beşeri ve maddi unsur olarak Türkiyenin en organize kamu kurumlarından ...
Başkan da, kamu görevlileri içinde "en ziyade müsaadeye mazhar" bir eleman. Kendince kritik gördüğü zamanlarda eline kılıcı alıyor..!!
Niyeti elma soymak değil , aklı sıra ürkütücü mesajlar vermeye çalışıyor..
Mihrap , Hutbe ve Kılıç ..!!
Bırakın ulemayı , samimi bir Muminin bile yan yana görünce aptest tazeleme ihtiyacı duyacağı, İslamın mehabeti ile yan yana gelemeyecek, ihlasa aykırı bir görüntü..
TSK'nin yeni mezun teğmenleri de , mezuniyet törenlerinde, Cumhuriyeti koruma kararlılığı çerçevesinde- her nedense birkaç yıl önce tedavülden kaldırılan andı içmişler- kılıç çekmişler..
Cumhuriyeti ve yurdunu koruma ve kollama aşkı ile eğitim görmüş genç askerler, kariyerlerinin başlangıcında - bölgede ve dünyada savaş tamtamlarının çalındığı bir zamanda -"erik dalı" türküsü eşliğinde, çifte telli mi oyna yacaklardı...!!
Siyasete erketelik yapacak, un helvası kıvamında bir ordu hayal edenlerin ve hınk deyicilerinin varlığı biliniyor..,
Son yıllarda , her türlü hile ile tarihsel müktesebatının dışında bir fonksiyonda konumlandırılmaya çalışılmasına ve cemaat deccalları ile enfekte edilmesine rağmen, hala dünyanın en güçlü orduları arasındaki yerini muhafaza eden TSK'nin genetiği değişmiyor..
Cami cemaatine , Mihraptan kılıç gösterilmesine ses çıkarmayanların , teğmenlerin kılıçlarından huylanmaları, komik oluyor...





Recep Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.