booked.net
 
 

 

Damat

 Anayasa'ya "Domuz bağı" geçirmek....!! - 16/09/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
İktidarın yandan destekçisi Hüdapar'ın Genel Başkanı yeni Anayasa ile ilgili tartışmalara damardan giriş yapmış , hiç kıvırmadan Anayasaya ruh veren ilk 4 maddenin en önemlisi olan , 4'ncü maddeye karşı olduklarını açıklamış...!!
Cumhur İttifakı, son genel seçimlerde ,aynen millet ittifakının yaptığı gibi, küsüratın küsüratı oyları da portföyüne katabilmek için, ortaklığı " halka" ve her türlü görüşe açtı..
Karısının oyunu aldığı şüpheli şahıslar da, her nasılsa ele geçirdikleri parti kisveleri altında cumhur'a katıldılar, milletvekillikleri kazandılar ( aynen millet ittifakında olduğu gibi..!!)
Hüdapar da bu minvalde horona katıldı, demokratik siyasetten nemalandı, en son, Malazgirt'in sene-i devriyesinde Bahçeli ile aynı sahneyi paylaşma başarısı gösterdi..
Havacı ve Denizci komutanlar da zafer gününde Hüdapar genel başkanı ile, aynı gururda ortaklaştılar... !!
Hüdapar Genel Başkanı, kendisine sunulan bu kadar itibardan da aldığı cesaretle, Anayasa tartışmaları konusunda tavrını açık etti. Anayasa'nın dördüncü maddesine karşı olduklarını, "eblehlere anlatır tonda" bir kaç defa tekrarladı..
"Cumhuriyetin temel niteliklerinin değiştirilemez olduğu ve değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğine" dair maddenin, "gelecek nesillerin iradelerine ipotek koymak olduğunu ve bu nedenle anayasada yer almaması" gerektiğini ileri sürdü..
Gelecek nesillerin iradesini bugünden gözetmek gibi ulvi bir amaçla ambalajladığı görüşünde ısrarlı olacağı anlaşılıyor..!!
Bugünkü nesillerin iradelerini çok önemsemiyor, geleceğe bakıyor, vizyon sahibi, tipik takiye kurnazlığı..!!
Hizbullah'ı ve PKK'yı de terör örgütü olarak kabul etmiyor..
Bu denli, Cumhuriyet karşıtı bir siyaset ile kol kola olmak, "olanların" sorunu....!!
Uyarmakta fayda var, 4'ncü maddeyle oynamak, -değişik anayasa veya yeni anayasa- , hangisi olursa olsun, "Anayasa'ya domuz bağı geçirmektir..!!




Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.