booked.net
 
 

 

Damat

 Anayasa Mahkemesi Rejimin çöktüğünü ilan etti. - 04/06/2024





Recep Peker
E-Posta
Anayasa Mahkemesi, ucube rejimin payandası olan 703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini iptal etti ve Devlet bu kararlar ile , "yönetim " meşruiyeti anlamında , boşluğa düştü.
Cumhurbaşkanının bu kararnameye dayanarak yaptığı tasarrufların kısm-ı azamisinin ve özellikle devletin kritik pozisyonlarına yapılan atamaların hukuki/Anayasal bir dayanağı kalmadı.
Anayasa Mahkemesi, T.C. Devletininde, anayasasızlığın onarılması için bir yıl süre verdi.
Türkiye, bir yıl süre ile, boşlukta asılı bir ampul !! gibi, yönetim boşluğu içinde, varlığını/yokluğunu sürdürmeye çalışacak.
Bu karar ile T.C. Devletinin hukuki varlığı, Uluslararası hukuk bakımından da, tartışmalı hale geldi.
Cumhurbaşkanı, kendi kendine görevlendirmeler yaptı, iptal edilen kararnamelerin ilgili maddeleri ile bu tasarruflar ne kadar etkileniyor , henüz belli değil..
Bu güne kadar, özellikle, 15 Temmuz sonrasında, mal bulmuş mağribi gibi devleti gasp etme ile eşdeğerli 'hukuksuz tasarrufların keenlem yekun geçersizliği (yok hükmünde olduğu) Anayasa Mahkemesi kararı ile tescil edildi.
Bu karar, önceki kararlara pek benzemez, devletin hukuken/anayasal olarak çöktüğünü hükme bağlıyor.. "tanımam, uygulamam, yok hükmündedir" gibi kolpa laflar ile geçiştirilemez..
Ne yazık ki, koskoca T.C. Devleti, Anayasal olarak, mevcut yönetimi ile "askıda hükümsüzlük " halindedir.







Recep Peker


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.